Cezaevi koşullarını beğenmemişti! Timur Cihantimur başka yere nakledilecek

Yayın tarihi: 9 Temmuz 2024 Salı 1:39 pm - Güncelleme: 9 Temmuz 2024 Salı 1:39 pm

Eyüpsultan’da Oğuz Murat Aci’nin ölümüne sebep olduktan sonra annesi Eylem Tok ile ABD’ye kaçan ve sonrasında tutuklanan Timur Cihantimur’un şikayetçi olduğu gözetim yeri değiştiriliyor.

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde ölümlü kazaya karıştıktan sonra oğluyla yurtdışına kaçan ve 14 Haziran Cuma günü ABD’de yakalanan Eylem Tok ile oğlu Timur Cihantimur’un tutukluluğu devam ediyor.

VOA Türkçe’den Can Kamiloğlu’nun haberine göre, Cihantimur’un gözetim altında tutulduğu Connecticut eyaletindeki Manson Gençlik Enstitüsü’nden çocukların ve gençlerin kaldığı başka bir ceza yerleşkesine nakledilecek.

“NAKİL TARİHİNİ AVUKATLARINA BİLDİRECEĞİZ”

Haberde, Cihantimur’un avukatlarına nakil kararı ve yeni ceza yerleşkesinin adı ile yerinin iletildiği, naklin gerçekleşeceği tarihin de savunma avukatlarına bildirileceği kaydedildi.

“BİLİNEN ABD CEZAEVLERİNDEN FARKI YOK”

Daha önceki duruşmalarda Cihantimur’un avukatları, müvekkillerinin halen gözetim altında tutulduğu çocuk ceza yerleşkesinde çok zor şartlar altında olduğunu, adeta tecrit içinde bulunduğunu ifade etti. Ayrıca haberde, avukat Kelleher’in, Manson Gençlik Enstitüsü’nün ABD’deki bilinen cezaevi şartlarından farklı olmadığını belirttiğini ve daha önce, “Şu an içinde bulunduğu şartlarda sivil hakları elinden alınmış ve psikolojisi bozulmuş bir halde. Alması gereken reçeteli ilaçlarına bile ulaşamıyor. Elimizde kaçma veya tehlike riski olmadığına dair açık ve ikna edici kanıtlar var. Kefaletle tutuksuz yargılanmasını talep ediyoruz” ifadesini kullandığını yazdı.

HAKİMİN KARARI BEKLENİYOR

Hakim, daha önce en kısa zamanda Cihantimur’un kefalet karşılığında tutuksuz yargılanmasının talep edildiği başvuruyu değerlendireceğini belirtmesine rağmen henüz kararını açıklamadı.

NE OLMUŞTU?

Eyüpsultan’da 1 Mart 2024’de yazar Eylem Tok’un 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur, saat 23.50 sıralarında 34 EEG 06 plakalı araçla seyir halindeyken yol kenarında arıza nedeniyle park halinde bulunan üç adet ATV tipi araca çarpmış, kaza sonucu 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci hayatını kaybederken orada bulunan diğer kişiler yaralanmıştı.

Kazanın ardından polis ekiplerinden önce olay yerine gelen anne Eylem Tok, oğlu Timur Cihantimur’u olay yerinden kaçırmış, ekiplerce yapılan incelemeler sonucunda anne ile oğlunun ertesi gün saat 03.50 sıralarında havalimanından Mısır’a çıkış yaptıkları tespit edilmişti.

Olaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde ise aynı gün şüpheli Eylem Tok hakkında “suçluyu kayırma” suçundan, şüpheli Timur Cihantimur hakkında ‘bir kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak’ suçundan tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılırken, kırmızı bülten çıkarılması da talep edildi. Soruşturma çerçevesinde daha sonra şüphelilerin ABD’ye kaçtıkları ortaya çıkmıştı ve iade talebinde bulunulduğu da öğrenilmişti.

Timur Cihantimur ile annesi yazar Eylem Tok hakkında 23 Mayıs’ta kırmızı bülten çıkarıldı. Eylem Tok ile oğlu Timur Cihantimur, 14 Haziran’da ABD’de yakalanıp tutuklandı. İkilinin, yıllık ücreti 46 bin dolar olan bir özel okulu gezmek üzereyken yakalandığı belirtildi. ABD Sulh Hakimi Donald Cabell, savcının Tok ve oğlunun kaçma şüphesi bulunduğunu belirtmesi üzerine tutuklama kararı verdi.

İkinci kez hakim karşısına çıktı! Eylem Tok’un tutukluluğuna devam kararı

Kaynak: HABER MERKEZİ