Ceza ve Sagopa arasında yaşanan tartışma sonrası hayatımıza girdi… İşte Türk Rap müziğinin en iyi Diss ‘leri

Yayın tarihi: 22 Temmuz 2019 Pazartesi 4:17 pm - Güncelleme: 23 Temmuz 2019 Salı 5:09 pm

Ceza, Sagapo ‘ya diss attı. Peki Diss nedir? En iyi dissler hangileri. Ceza ve Sagopa Kajmer’in ‘Neyim varki’ isimli düeti çıktığı dönem tüm müzik listelerini altüst etmişti. Fakat Sagopa Kajmer ve Ceza’nın birbirlerine küsmesi sonrası rap müzik severler hüsrana uğramıştı. Daha sonraki yıllarda bu ikili aralarında ‘ Diss ‘ adı verilen göndermelerle gündeme geldi.

Diss, bir rap şarkıcısının veya bir rap grubunun başka bir rap sanatçısına karşı yaptığı şarkı. Rap müzikte rapçilerin birbirlerini sert sözlerle eleştirdikleri şarkılara diss deniyor. Bir rapçinin başka bir rapçi için diss şarkı yapmasına da Diss Atmak deniyor. Türkçe rap dünyasında da bugüne kadar pek çok diss atıldı. İşte onlardan bazıları.

Mode XL – Erotizma (Sagopa’ya diss)

 

Ceza – Mürekkep Doldurdum (Sagopa’ya diss)

 

Sagopa Kajmer – Disstortion EP (Ceza’ya diss)

 

Sansar Salvo – Paranı Verdim ( Sagopa’ya diss )

 

Sahtiyan – Kartlar Karışsın (Sagopa’ya diss)

 

Joker – Jokzilla Part 2 (Birçok kişiye diss)

 

Hidra – Beddua (Stallker’a diss)

 

Patron – Kaybedecek Ne Kaldı? (Birçok kişiye diss)

 

SAGOPA KAJMER VE CEZA NEDEN KÜSTÜ?

Ceza’nın annnesi kanser hastasıydı ve Ceza tedavi masraflarını karşılamak için Fuat Ergin ile birlikte bir lolipop reklamında oynamıştır. O dönemlerde Kolera(Esen Güler) Sahtiyan(Berk Şenol) ile birlikte sevgililerdi fakat Kolera Sahtiyan’dan ayrılmış ve Sagopa Kajmer ile yeni bir ilişkiye başlamıştır ve bu dönemde Kolera bir televizyon programında verdiği röpörtajda Ceza’nın oynadığı reklam hakkında “Allah kimseyi o kadar parasız bırakmasın” tarzında bir cümle kurmuştur. Aynı zamanda yaptığı röpörtajda Ceza’nın Burcu Güneş ile yaptığı düet hakkında da birşeyler söylemiştir. Ardından Ceza sadece Sagopa Kajmer ve Kolera’ya diss attığı bir parça çıkarmıştır.

Bu diss’in ardından Sagopa Kajmer Kuvvetmira ekibini toplar ve “disstortion ep” adlı albümü çıkartır. Bu albüm 6 parçadan oluşmaktadır ve parçalarda Sagopa Kajmer Ceza’ya hiçbir küfür etmeden sözleriyle çok ağır bir diss atar.

Böylelikle büyük bir kavganın kıvılcımları çıkar. Bu sırada ise Kolera’nın eski sevgilisi olan ve eski mahlası “Sagopa Junior” olan Sahtiyan’da Sagopa Kajmer’e “Kartlar Karışsın” adlı diss parçasını yazar.

Daha sonrasında Ceza başka bir diss parçası ile birlikte Kadıköy Acil tayfasına katılır. Ardından Ceza, Sahtiyan ve Ayben üçlüsü Kolera ve Sagopa Kajmer’e ortak bir diss atar.

Aynı Zamanda Ayben, Ceza’nın Rapstar albümünde “Sinekler ve Beatler” parçasında Kolera’ya gönderme yapar. Ve Rapstar albümünde Sagopa Kajmer ve Ceza’nın bu olaylardan önce söylemiş olduğu ve Türkçe Rap camiasında çok önemli bir konumu olan “Neyim Var Ki” parçasıda yer almaktadır.

Sagopa Kajmer Pesimis Ep serilerinin dördüncü albümü olan “Kurşun Asker” albümünü Diss içerikli yapar. Kavga böylelikle büyümüş ve günümüze kadar devam etmiştir.