Ceylan Ertem’den Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tepki: Bin TL, bir sadaka gibi

Yayın tarihi: 12 Aralık 2020 Cumartesi 5:38 pm - Güncelleme: 12 Aralık 2020 Cumartesi 5:38 pm

Ünlü sanatçı Ceylan Ertem, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 1000 TL destek programına tepki gösterdi. Ertem, “Sokak müziği yaparım, olmadı börek çörek pişirir satarım, o bin lirayı almayı gururuma yedirmem” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, koronavirüs salgını nedeniyle işsiz kalan ve geçinemeyen müzisyenlere 3 ay süresince 1000 lira destek ödeyeceğini açıklamasına yönelik tepkiler gelmeye devam ediyor. Son olarak başarılı sanatço Ceylan Ertem, mart ayından bu yana işsiz kalan müzisyenlere sadece 1000 TL vererek destek olunmasına ve başvuru şartlarının oldukça uğraştırıcı olmasına tepki gösterdi.

“10 aydır işsiz kalmış müzisyen ve şarkı yazarları için bu meblağ utanç verici” diyen Ertem, “Bin TL, bir sadaka gibi… Kiranı ödeyemezsin, 1 ay dahi geçinemezsin. Hiçbir anlamı olmayan bir hareket” ifadelerini kullandı.

“TEK ANLAMI ‘BİZ MÜZİSYENLERE YARDIM ETMEDİK Mİ ETTİK’ DİYEBİLMEK”

Ünlü isim Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı:

“Meslek birliklerinden mailler geldi. Bir proje üretip kültür bakanlığına gönderiyoruz, karşılığında bakanlık projeyi değerlendiriyor, bunca uğraşın sonunda hesabınıza bin TL yatıyor. Sokak müziği yaparım, olmadı börek çörek pişirir satarım, o bin lirayı almayı gururuma yedirmem.

Bin TL elbette birkaç fatura, belki bir borç geri ödemesi, belki çoluk çocuğumuzun masrafı için fena olmaz. Ancak mart ayından bu yana, yani 10 aydır işsiz kalmış müzisyen ve şarkı yazarları için bu meblağ utanç verici. Üstelik ne zaman işlerimize geri döneceğimiz de belirsizken.

Bir kez daha başkaları adına utandım.

Bin TL, bir sadaka gibi… Kiranı ödeyemezsin, 1 ay dahi geçinemezsin. Hiçbir anlamı olmayan bir hareket. Tek anlamı; ‘biz müzisyenlere yardım etmedik mi ettik’ diyebilmek. Yerseniz.”

Ayna’nın solisti Erhan Güleryüz’den Bakan Ersoy’a: Sen bana video gönder, ben sana bin TL vereyim