Ceyla Pazarbaşoğlu’na IMF’de üst düzey görev

Yayın tarihi: 26 Ağustos 2020 Çarşamba 3:30 pm - Güncelleme: 26 Ağustos 2020 Çarşamba 3:30 pm

Uluslararası Para Fonu’nda (IMF) Strateji, Politika ve Gözden Geçirme Bölümü’nün başına Türk ekonomist Ceyla Pazarbaşıoğlu getirildi.

Ekonomist Ceyla Pazarbaşıoğlu, daha önce 23 yıl çalıştığı IMF’ye geri dönüyor. Pazarbaşıoğlu IMF’de Strateji, Politika ve Gözden Geçirme Bölümü’nün başına geçecek. Halihazırda Dünya Bankası’nda Adil Büyüme, Finans ve Kurumlardan Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Pazarbaşıoğlu, yeni görevini 15 Eylül’de devralacak.

IMF’den yapılan açıklamada, Pazarbaşıoğlu’nun Dünya Bankası’nda 1 Ekim 2018’den bu yana düşük ve orta gelirli ülkelerin sürdürülebilir ve kapsayıcı büyüme temellerinin oluşturulmasına yardımcı olmaya odaklandığı aktarıldı. IMF Başkanı Kristalina Georgieva da Pazarbaşıoğlu’nun tekrar IMF ekibine katılmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Georgieva, Pazarbaşıoğlu’nu “entelektüel bir lider” olarak tanımladı ve ‘yükselen piyasa ekonomileri ve düşük gelirli ülkelerdeki insanlara yardımcı olacak politikaların nasıl tasarlanacağı konusunda’ önemli bir deneyime ve “mükemmel” yönetim becerilerine sahip olduğuna dikkat çekti.

23 YIL IMF’DE ÇALIŞMIŞTI

Ceyla Pazarbaşıoğlu, Dünya Bankası’na katılmadan önce 23 yıl boyunca IMF’de çalıştı ve fonun Para ve Sermaye Piyasaları Bölümü’nün başkan yardımcılığına kadar yükseldi. Yeni görevinde ise ülke meselelerinin yanı sıra fonun politika geliştirme ve uygulamaları için stratejik vizyon sağlaması bekleniyor.