Çevreciler kendilerini 650 yıllık tabloya yapıştırdı!

Yayın tarihi: 23 Temmuz 2022 Cumartesi 1:15 pm - Güncelleme: 23 Temmuz 2022 Cumartesi 1:15 pm

İtalya’da iklim değişikliği karşıtı bir grup galeri bastı. Protestocular Botticelli’nin 650 yıllık Primavera tablosuna kendilerini yapıştırdı.

İtalya’nın Floransa kentindeki bir sanat galerisi ilginç bir protesto gösterisine sahne oldu. İklim aktivisti grubu Ultima Generazione, Floransa’daki bir sanat galerisinde sergilenen Sandro Botticelli’nin Primavera tablosunun camına kendilerini yapıştırdı.

Önce iki protestocu sahneye çıkarken, avuç içlerini tabloya yapıştırdı. Bir başka protestocu ise ‘Son Nesiliz, Gaz Yok, Kömür Yok’ pankartı açtı. İtalyan haber ajansı Ansa, bir erkek ve iki kadın protestocunun olayın ardından gözaltına alındığını açıkladı.

Müzeden yapılan açıklamada eserlere bir zarar gelmediği bildirildi. Botticelli’nin 650 yıllık Primavera (Bahar anlamına gelir) tablosu dünyanın en ünlü tablolarından biri olarak biliniyor. Uffizi galerisinin web sitesi, tabloyu “sevgi, barış ve refahın bir kutlaması” olarak tanımlıyor.

Grup, kendilerini resme zarar vermeden yapıştırmanın bir yolunu bulmak için sanat restorasyon uzmanlarına danıştıklarını söyledi. Grubun internet sitesinde yer alan bir açıklamada, “Sanatsal mirasımızı savunduğumuz gibi, dünyanın geri kalanıyla paylaştığımız gezegenin bakımına ve korunmasına kendimizi adamalıyız” dedi.

Mona Lisa’ya pastalı saldırı!