Çevik Bir ve Çetin Doğan için tutuklama kararı

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2021 Çarşamba 4:59 pm - Güncelleme: 18 Ağustos 2021 Çarşamba 8:12 pm

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan aralarında Çevik Bir ile Çetin Doğan’ın da bulunduğu 14 kişi hakkında tutuklama kararı verdi.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Şubat davasında cezası kesinleşen 14 sanık hakkında Yargıtay ilamına ilişkin incelemesini tamamladı.

Mahkeme, sanıklar Ahmet Çörekçi, Aydan Erol, Cevat Temel Özkaynak, Çetin Doğan, Çetin Saner, Çevik Bir, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri, Hakkı Kılınç, İdris Koralp, İlhan Kılıç, Kenan Deniz, Vural Avar ve Yıldırım Türker hakkında tutuklamaya kararı çıkartarak dosyayı infaz savcılığına gönderdi.

Cezaları onaylananlar hakkında infaz savcılığı, sanıklara teslim olmaları için müddetname göndermesi bekleniyor. Müddetnamede yazan süre zarfında teslim olmayan sanıklar için yakalama kararı çıkartılacağı öğrenildi.

Odatv’ye açıklamalarda bulunan Doğan şunları söyledi:

“Söz bitti. Benim söyleyecek bir şeyim yok. Kimseye eğilecek, bükülecek halimiz yok. Elle tutulan delil yok. Göz göre göre pandemi ortamında insanları ne hale getirdiler. Milletimiz bunları umarım anlar.”

“Bavulunuz hazır mı” sorusuna ise Doğan, “Bavulum hazır. Elimizde ne varsa hazır, yenileriz. 2 dakikalık mesele. Fazla esprisi yok” yanıtını verdi.

“BU İDDİANAMEYİ HAZIRLAYANLAR FETÖ’DEN HÜKÜM GİYDİLER”

Balyoz Kumpası Davası’nda 7 kişi için Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi verilen beraat kararını bozmuştu. Eski Orgeneral Çetin Doğan bu kararı TELE1’de değerlendirmişti. Balyoz Davası’nın kumpas olduğu üzerinde yeniden duran Doğan, “İddianameyi hazırlayanlar FETÖ’den hüküm giydiler” dedi.

Balyoz Davası’nda, Çetin Doğan, Behzat Balta, Mehmet Kaya Varol, İhsan Balabanlı, Metin Yavuz Yalçın, Erdal Akyazan ve Emin Küçükkılıç için ‘suç için’ anlaştı diyerek beraat kararı bozulmuştu. 7 sanık için yeniden yargılamaya gidilecek.

Balyoz kumpası yeniden kurgulanıyor: Bu iddianameyi hazırlayan FETÖ’den…

ÇETİN DOĞAN TELE1’E KONUŞTU

TELE 1’e konuşan Çetin Doğan şu ifadeleri kullandı:

“Bu verdikleri kararlar bizim kaderimizle ilgili değil. Her şeyin sahte olduğunu ortaya çıkaran belgeler var. Biz bu belgeleri sunduk defalarca. Ama hiçbirini kaale almadılar. Verdiğimiz dilekçeler var. Bir dilekçe daha vereceğiz. AYM’de de dosyamız inceleniyor. AYM kararı gelene kadar bu infazı durdurun diyoruz. Ama oınu da beklemediler. Batı Çalışma Grubu suçlamaların odağına alındı. Bütün suçlamayı da buraya yönelttiler. Bizim bavulumuz her zaman hazır. Üniformayı çıkarmışsak bile asker adamın bavulu hazır olur. Ama yazıklar olsun diyoruz, lanet ediyorum.”