Cevap ve düzeltme

Yayın tarihi: 2 Şubat 2022 Çarşamba 12:42 pm - Güncelleme: 2 Şubat 2022 Çarşamba 12:42 pm

Sayıl Cengiz Gündoğdu

Muhterem gazetenizde ve 10.12.2021 tarihli sayı ve nüshasında neşr edilen ve S. Cengiz Gündoğdu tarafından kaleme alınan Otlakçı Neyi Otluyor başlıklı mezkur makale hezeyan ve iltira ile mahsup olup, tarafımdan şahsım ve Otlak A.Ş. biaen gazetenizin şahsında tekzip etme zarureti inşa olmuştur.

Müfteri muharrir S. Cengiz Gündoğdu bilaki ve bilhassa müfteri olup şahsıma ve tarafımdan Otluk AŞ’ye bilfarz iftira etmektedir.
Her türlü hakkın tecavüzüne karşı bihakkın adli ve idari ve cezai müracatlarımız baki olmak şartı ile bu cevabınızın ve düzeltmemizin gazetenin ilk sayı ve nüshasında neşri zaruri olmaktadır.
Hadise nedir?
Müfteriye göre hadise şudur. Yeşil toprak parçası ilan ve ihdas edilen mevzu bahis toprak, çeşitli siyasi ve idari manevralarla inşaat haline müsait vaziyete getirilmiş. Ve bu siyasi ve idari mekanizmaları harekete geçiren şahsım ve Otlak AŞ burayı yeşil alan olmaktan çıkarmış ve oraya blok apartmanlar dikmektedir.
Filvaki bu böyledir. Ama aslı böyle değildir.
O müfteri kaleme sormak isteriz. Yeşil alan ne demektir. Ömründe yeşil alan nerde görmüştür. Yeşil alan görünce ne yapmıştır.
Biz iddia ediyoruz ki o alan yeşil değildi. İcabı halde fotoğrafları gazetenize göndeririz. O zaman görürsünüz. O alanda yeşil tek bir bitki bile yoktu. Bilfarz salatalık, marul, ebegümeci, ıspanak, maydanoz, yeşil biber olsaydı… bunların hiçbiri yoktu, yeşil ot bile olsa biz oraya kazma vurmazdık.
Müfterinin yeşil alan dediği yer taş ve kuru topraktan meydana gelmiş bir ucubedir. Biz şimdi o ucubeyi medeni, sağlıklı bir iskan bölgesi yapıyoruz.
Siz medeniyet düşmanı mısınız?
Siyasi ve idari manevralara gelince. Biz bütün siyasi partilere uzak dururuz. Bizim tek siyasi faaliyetimiz seçimlerde oy kullanmaktan ibarettir. Ve fakat bu demek değildir ki biz milliyetperver değiliz. Asla biz sapına kadar milliyetperveriz. Ve sanıyoruz ki, müfteriyi rahatsız eden nokta biz milliyetperver olmamızdır.
İdari manevralar iddiası da iftiradır. Ancak herkes bilir ki memleketimiz kanunlarını cari olduğu bir memlekettir. Bundan ötürü her iş kanuni muameleden geçer. Benim medeni bir bölge inşa etme faaliyetimizde idari olarak bu zaruridir. Yeri gelmişken tebaruz ettirmek icap eder ki bu memleket Kanuni gibi bir padişah duhul eylemiş ve kanun bir padişahın remzi olmuştur. Böyle bir memlekete nasıl olur da kanundışı işler yapılabilir. İlaveten şunu da halkımızın asil takdirlerine arz ederiz ki, biz, şahsım ve Otlak AŞ. Bütün gayretiyle halkın saadeti ve mutluluğu için faaliyet halindedir.
Bu metnin gazetenizde neşri halinde hakikat bir güneş gibi doğacak ve müfteriyi çarpacaktır.