Cevap ve düzeltme

Yayın tarihi: 16 Mayıs 2023 Salı 10:55 am - Güncelleme: 16 Mayıs 2023 Salı 12:42 pm

Sayıl Cengiz Gündoğdu

Gazetenizde intişar etmiş bulunan makale Erzurum hadisesini yalan ve de dolan üstüne bina etmiştir. Bahse mevzu makaleyi kaleme alan şahıs maruf olmayan kominizan fikir imal eden zattır.
Ayrıyeten bu zatın LGBT’li olduğu, yürüyüşünden aşikardır. Bu cümleden olarak biz bilfiil ve bizzat nasıl muttali olduk? Biz şehrimizin mes’eleleri ile iştigal ederek İstanbul Belediye Başkanının Erzurum’a gelmiş bulunmaktaymış. Bu haber çok acaibimize gitti. İstanbul Belediye Başkanı Erzurum’da ne arar? “Herhal şehrimizin ünlü yemeği Çağ kebabı için geldiler” Bu cümle üstüne biz kendilerine mülaki olduk ve gördük ki, kendileri ve şürakası taş toplamakta.

Bu cümleden sorduk “Niye taş topluyorsunuz” Bize mealen söyledi ki, İstanbul’da bir sergi yapılacakmış ve bu sergide memleketin bütün şehirlerindeki taşlar sergilenecekmiş. Bundan naşi, Erzurumdan da taş toplanıyormuş. Bu cümleden sonra oradan ayrıldık. Biz mahalleden vaki ayrıldıktan sonra, İstanbul’dan taş toplamak için gelen CHPliler arasında taş toplama ve hangi taşı götürme mevzuunda tartışma ve münakaşa çıkmış ve bunun üzerine birbirlerine taşla mükabele etmeye başlamışlar ve  bu minval üzere bunu gören mahallenin çocukları taş oyunu zehabına kapılıp taş atmaya başlamışlardır. Ve bu cümleder taş atışında mes’ele tenvir olunca hitam bulmuştur. Erzurum’da taş hadisesinin aslı esası budur. Gazetenizin Neşriyatı vaki olmadığı gibi böyle bir havadis vuku bulmamıştır. Bir zatın miting yapmak istediği ve otobüsün taşlandığı ve bu taşlar yüzünden kimi bazı vatandaşların yaralandığı hasta ve malül bir beynin çürük hezeyanlarıdır.
Bütün bunlardan ayrı olarak bir çakmak hadisesi bilfiil icad edilmiştir. Bu cümleye göre bir vatandaş “Çakmak yok mu şunlar yakalım” demiştir. Bilfiil ve fakto olarak teşhis ve tesbit neticesinde taşlama sırasında oradan geçmekte olan kimi vatandaştan biri cigara içmek istemiştir. Cigaranın nasıl içildiği izahtan varestedir. Bu cümleden olarak sihara yakılarak içilen bir tekel maddesidir ve cigaranın yakılması ve içilir hale gelmesi için kibrit veya çakmak istimal edilir. İşte o sırada cigara içmek isteyen diğer vatandaşa sormuştur. İddia edildiği gibi gaye ve maksat yangın çıkarmak değildir.

Tazminat talep etme ve yalan haberden dolayı dava açma hakkımız baki kalmak kayıt veşartı ile bu tekzip ve düzeltmenin neşri ilanen ve ihtaren tebliğ olunur.

Muharrem İnce Hakkında Mülazanat

Okurlarımız hatırlayacaktır. Geçen yazımızda muhterem İnce’nin Kılıçdaroğlu için başkanlıktan feragat etmemeisni ve büyük elçi olma potansiyelinin realize olacağını da deklare etmiş idik. Fakat bilindiği üzere başkanlıktan feragat etti. Bu ferahgatin lazimesi ne olursa olsun Kılıçdaroğlu’nun işine yarayacağı aşikar gibi görünmekle birlikte vaziyet bize göre böyle değildir ve Kılıçdaroğlu’nun yandaşlarıyla birlikte acı bir akibete hazır olmaları beklenmelidir. Onlar için acı hakikat şudur: Seçimi Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanması. Bu vaziyette başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere Meral Akşener, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan, Temel Karamollaoğlu, Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu birer siyasi mevta olmaları bakidir. İşte bu durumda İnce CHP namzet olacaktır. Yenilginin faturası 7’li masaya çıkılacaktır.