Çetin Doğan: Balyoz iddianamesini hazırlayanlar FETÖ’den hüküm giydiler

Yayın tarihi: 17 Haziran 2021 Perşembe 3:31 pm - Güncelleme: 17 Haziran 2021 Perşembe 3:41 pm

Balyoz Kumpası Davası’nda 7 kişi için Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi verilen beraat kararını bozmuştu. Eski Orgeneral Çetin Doğan bu kararı TELE1’de değerlendirdi. Balyoz Davası’nın kumpas olduğu üzerinde yeniden duran Doğan, “İddianameyi hazırlayanlar FETÖ’den hüküm giydiler” dedi.

Balyoz Davası’nda, Çetin Doğan, Behzat Balta, Mehmet Kaya Varol, İhsan Balabanlı, Metin Yavuz Yalçın, Erdal Akyazan ve Emin Küçükkılıç için ‘suç için’ anlaştı diyerek beraat kararı bozulmuştu. 7 sanık için yeniden yargılamaya gidilecek.

TELE1’de yayınlanan Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programına konuk olan Emekli Orgeneral Çetin Doğan kararı değerlendirdi. Doğan, “Bize resmi kanaldan tebligat yapılmadı ama avukatım vasıtasıyla durumu öğrendim. Bu aşamada yargıdan çıkan kararlar ilk önce yandaş medyada yayınlanıyor” dedi.

Yargılamanın 7 kişiyle sınırlı kalmayacağı iddialarına da yanıt veren Doğan şöyle konuştu:

18 Haziran 2014 tarihinde Anayasa Mahkemesi, hükümetten aldığı işaretle hak ihlalini ilan etti. Kumpas dendi ve bunun sonucunda davanın yeniden görülmesi süreci Anadolu 4^üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Sonrasında 31 Mart 2015 tarihinde hak ihlalinin ötesinde davanın kumpastan ibaret olduğu kararını verdi. Bu karar temyiz edildi. Bu iddianameyi hazırlayan Bilal Bayraktar şu anda FETÖ mensubu olmaktan hüküm giymiş bir kimse. Yaptığımız suç duyurusuna göre, silahlı kuvvetlere kumpas kuruldu ve vatana ihanet suçu işlendi. Yaptığımız suç duyurusu sonrasında kabul gördü. Malum hakim ve savcılarla ilgili davalar yüksek yargıda görüldüğü için Yargıtay bu iddianameyi kabul etti. Bu üyeler FETÖ mensubu olmak dışında silahlı kuvvetlere kumpas kurmak ve gizli belgeleri yayınlamak suçundan şu anda yargılanıyorlar. Ben ve arkadaşlarım müşteki durumundayız.

Bize atfedilen gerekçeler boşa çıkınca tek hedef seminer konuşmalarımız oldu. Bu seminere genelkurmay başkanı katılacaktı, son dakikada 1 Mart Tezkeresi olduğu için bu görüşmelerden dolayı katılamadılar. Temsilcilerini gönderdiler. Basına da yansıdı. Yunanistan, kara sularını 6 milin üzerine çıkarma hevesi içerisinde. Türkiye bunu hükümet tarafından alınan kararla ‘harp sebebi’ sayarım dendi. Bu TBMM’de müzakere edildi ve kabul edildi. Bizim deniz, hava, kara kuvvetlerimiz Yunanistan’dan çok üstün. Bunu Türkiye’nin zayıf olduğu bir zaman yapabilirlerdi.