Çeşme’yi hortum vurdu: Yaralılar var

Yayın tarihi: 11 Şubat 2021 Perşembe 11:49 pm - Güncelleme: 12 Şubat 2021 Cuma 1:18 am

İzmir’in Çeşme ilçesi Alaçatı bölgesinde hortum oluştu. Yaşanan felakete ilişkin açıklama yapan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, 16 kişinin yaralandığını ve devlet hastanesinde tedavi altına alındıklarını belirtti.

İzmir’de akşam saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkilerken, korkutucu haber Çeşme’den geldi. Alaçatı’da hortum oluştu. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran  ise yaptığı açıklamada 15 kişinin yaralandığını bildirdi.

“EN ÇOK ZARAR ALAÇATI PORT’TA OLUŞTU”

Haberi ilk olarak Alaçatı’da yaşayan gazeteci Korcan Karar duyurdu. Karar, şunları söyledi:

  • Saat 21:20 sıralarında, alışılagelmişin dışında, ürkütücü bir ses duydum. Kısa süre sonra bunun hortum olduğunu anladım.
  • Hortum, Alaçatı Mahallesi üzerinde Karaburun yönüne doğru ilerledi. Habercilik refleksi ile dışarıya çıktım.
  • Güçlükle ilerlerken, otomobillerin park yerlerinden hallaç pamuğu gibi atıldığını, ağaçların devrildiğini gördüm.

İlk tespitlerine göre en büyük zararın Alaçatı Port’ta olduğunu belirten Karar, bir inşaattaki kule vincin devrildiğini söyledi.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA

İzmir Büyükşehir Belediyesi, olayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Yaralı vatandaşların olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:

  • Çeşme Alaçatı Port bölgesinin inşaat alanında, aşırı yağış ve fırtınayla birlikte meydana gelen hortumda, konteyner ve vinç direği devrildi, bazı evlerin çatıları ise uçtu.
  • Yaralı vatandaşlarımız var. Ekiplerimiz olay yerinde, gereken çalışmaları yapıyor.

ÇEŞME BELEDİYE BAŞKANI EKREM ORAN: 16 YARALIMIZ VAR


Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Çeşme’deki büyük felaketle ilgili yaptığı açıklamada, 16 yaralı olduğu bilgisini verdi. Yaralıların Çeşme Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığını söyleyen Oran, “Çok şükür ki hayatını kaybeden olmadı” dedi.

BÜYÜK HASAR OLUŞTU, HAYVANLAR HAYATINI KAYBETTİ

Hortumun Alaçatı Port tarafında büyük hasarlara neden olduğunu aktaran Oran, ilk belirlemelere göre, 4 teknenin battığını, 10 otomobilin hasar gördüğünü söyledi. Hortumun Büyük Sanayi mevkiini de etkileyerek çatıları uçurduğunu söyledi.

Bu bölgede hayvan damları bulunduğunu belirten Oran, “Ne yazık bazı küçükbaş hayvanlar telef oldu. Bir damın altında ise çok sayıda hayvan kaldı. Ekiplerimiz onları kurtarmaya çalışıyor” dedi.

Oran, çatısı uçan damlardaki hayvanları belediyenin kamyonları ile güvenli olan yerlere sevk ettiklerini açıkladı.