Çeşme’deki turizmci hayal kırıklığına uğradı

Yayın tarihi: 13 Nisan 2021 Salı 3:09 pm - Güncelleme: 13 Nisan 2021 Salı 3:09 pm

Rusya’nın Türkiye ile ilgili aldığı karar turizm kenti Çeşme’de hayal kırıklığı yarattı. ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, “Dilerim açılır” dedi.

İzmir’de Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, kararla ilgili olarak “Turizmciler olarak hayal kırıklığına uğradık. Rus pazarı, neredeyse ülke turizmimizin yüzde 50’sini oluşturuyor. Bu durum Türk turizmi için bir entübe olur. Dilerim alınacak yeni kararlarla bu turizm 1 Haziran’dan daha önce açılır” dedi.

“7 MİLYON TURİST GELDİ”

Rusya’dan gelen turist sayısının 2019 yılında 7 milyon olduğunu ifade eden Demir, “2021 yılı turizminin geçen yıldan daha olacağını düşünmüştük ama irademiz dışında alınan bu kararlar, Türk turizmini hayal kırıklığına uğratmış durumda” dedi. Ümitlerini kaybetmediklerini de söyleyen Demir, “Ben ramazan ayında alınan tedbirlerle birlikte sayıların düşeceğini ve sezonun geçen yılın daha da üstünde değerlerle açılacağını ümit ediyorum. Turizm sektöründe çalışan kişilerin aşılanması da müşterilere güven verecektir. Aşının bir an önce uygulanmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.