Çeşme’de skandal! Yunan diva Türk Bayrağı ve Atatürk posteri var diye sahneye çıkmadı

Yayın tarihi: 17 Temmuz 2024 Çarşamba 11:09 pm - Güncelleme: 17 Temmuz 2024 Çarşamba 11:11 pm

Çeşme’de Türk Eğitim Vakfı için düzenlenen konserde Yunan asıllı Alman şarkıcı Despina Vandi, Atatürk posteri ve Türk bayrağının bulunduğu sahneye ‘dengeleyici olması amacıyla’ Yunan bayrağı talep etti. Organizasyon komitesi talebi reddedince konser iptal oldu.

Çeşme’de Türk Eğitim Vakfı’na destek amacıyla düzenlenen konserde Yunan asıllı Alman şarkıcı, bu yıl Yunanistan’da 20 konser vereceğini belirtip sahnede “dengeleyici olması” için bir Yunan bayrağı talep etti. İz Gazete’de Esra Seyirden’in haberine göre hem o ölçülerde bir bayrak bulunamadığından hem de organizasyon komitesinin de talebi reddetmesi krize neden oldu.

Sanatçı, Atatürk ve Türk düşmanı olmadığını ancak kariyerini de düşünmek zorunda olduğunu belirtince konser iptal oldu. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli sahneye çıkıp kendisinin Çeşme’den derhal ayrılmasını istedi.

Konser iptal olunca, Despina Vandi için toplanan kitle defalarca 10. Yıl marşı ve Parla şarkısını söyleyerek tepki gösterdi.

‘MÜSAADE ETMEM’

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli olayla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Amfi Tiyatro’yu ücretsiz olarak verdim. TEV’in organizasyonuydu. Çeşme’deki yangın nedeniyle hiçbir organizasyona katılmıyordum, rica üzerine geldim. Organizasyon sırasında Yunan sanatçının, Atatürk posteri ile Türk Bayrağının indirilmesini istediğini öğrendim. Kesinlikle karşı çıkarak, Yunan sanatçının Çeşme’yi terk etmesini istiyor. Ben belediye başkanı olduğum sürece Türk Bayrağını ve Atatürk posterini kimsenin indirmesini müsaade etmem.”

Denizli X hesabından da “Ne BAYRAĞIMIZI, ne de ATATÜRK’ümüzün bayrağını indirmeye hiç kimse cesaret edemez! Herkes haddini bilecek!” paylaşımında bulundu.

AÇIKLAMA YAPMADI

Öte yandan Vandi’den herhangi bir açıklama gelmedi.

Kaynak: TELE1