Cerrahpaşalı uzman uyardı: Bu iş ricayla olmaz, bir iki haftaya İtalya’yı geçeriz

Yayın tarihi: 23 Mart 2020 Pazartesi 10:05 am - Güncelleme: 23 Mart 2020 Pazartesi 10:05 am

Katıldığı bir canlı yayın programında koronavirüse karşı alınan tedbirlere ilişkin konuşan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Haluk Çokuğraş, “Vaka sayısı böyle devam ederse bir iki haftaya kadar İtalya’yı geçeriz. Bu iş ricayla olmaz” uyarısında bulundu.

Habertürk’te yayınlanan Teke Tek programında Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtlayan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Haluk Çokuğraş, koronavirüsle mücadelede sokağa çıkma yasağının gerekli olduğuna dikkat çekti.

Çokuğraş, şunları kaydetti:

“Bu hastalığı önlemek istiyorsak sokağa çıkma yasağından başka çare yok. Bunun zorlukları var, biliyorum, ama başka çare yok. Bu salgının önünü başka türlü kesemeyiz. İtalya örneği önümüzde. Böyle giderse bir-iki haftaya kadar yoğun bakımlarda yer kalmaz. ‘Allahaşkına çıkmayın’ ricasıyla olmaz, böyle olmaz. Vaka sayısı böyle devam ederse bir iki haftaya kadar İtalya’yı geçeriz. Bu iş ricayla olmaz.

Gözler hastanelere çevrildi… Yoğun bakım üniteleri salgına hazır mı?

Hastanedeki yakınlarını görmek için ısrar edenler hastane güvenlik görevlisini bıçakladılar. Özellikle hastalığın yoğun olduğu yerlerde polise ihtiyaç var. Hekim olarak kendimizi güvende hissetmeliyiz.”