Ceren Özdemir’in katil zanlısı cinayeti itiraf etti!

Yayın tarihi: 4 Aralık 2019 Çarşamba 4:33 pm - Güncelleme: 4 Aralık 2019 Çarşamba 7:22 pm

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Ceren Özdemir’in katil zanlısı polisin operasyonuyla yakalandı. Polisin yakaladığı zanlı karakoldaki ifadesinde Ceren Özdemir’i öldürdüğünü itiraf etti.

Ordu’nun Altınordu ilçesinde 20 yaşındaki üniversite üniversite öğrencisi Ceren Özdemir’in bıçaklı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin bir şüpheli yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Ordu Üniversitesi (ODÜ) Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Ceren Özdemir’in bıçaklı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin dün geceden itibaren çalışmalarını aralıksız sürdüren polis, Altınordu ilçesinde şüpheli bir kişi belirledi.

Ordu’da katledilen Ceren Özdemir’in son görüntüleri ortaya çıktı

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Ceren Özdemir’in evinin önünde öldürülmesi olayında katil zanlısının yakalanmasına ilişkin açıklama yaptı.

Vali Yavuz’un açıklaması şöyle:

“Ö.A.’nın 14 yıl önce yine Ordu’da bir çocuğu öldürdüğü, 13 yıl boyunca kaçtığı, 2018 yılında da hırsızlık yaparken suçüstü yakalandığı ortaya çıktı. Çok fazla suç kaydı var. 12 civarında suç kaydı var. Eylemi cezaevinden firar ederek yaptı. Suçunu itiraf etti. Özellikle Ordulu kardeşlerimizin bize gösterdiği güvene ve güvenlik güçlerimize gösterdikleri yardım için teşekkürü bir borç biliyorum. Güvenlik birimlerimizin hızlı ve etkin çalışması nedeniyle failin ele geçmesi acımızı hafifletmiştir. Ümit ederim, bu tip acılar bir daha yaşanmasın. Şiddetin her türlüsünün kime yapılırsa yapılsın, kimden gelirse gelsin karşısında olalım.”

Vali Yavuz, gazetecilerden birinin şüphelinin “akıl sağlığı” ile ilgili sorusuna “Bunun konuşulmasının hiçbir gereği yok. Hükümlü bu şahıs, demek ki suç işleme ehliyeti var ama şimdi durumunun ne olduğuna karar verecek olan adli makamlar değil sağlık kurumlarıdır. Sadece bu değil, 12 civarında da suç kaydı var” cevabı aldı.

Valilik’ten de önceden yapılan açıklamada şüphelinin suç aletiyle birlikte yakalandığı belirtilerek “mülakatta suçunu itiraf etti” dendi:

“Salı günü ilimiz Altınordu ilçesinde, Ceren Özdemir isimli Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 3. sınıf öğrencisinin öldürülmesi olayı ile ilgili olarak yapılan kamera, teknik ve analiz çalışmaları neticesinde; öldürme olayını gerçekleştirdiği değerlendirilen eşkâle uygun şahıs, ilimiz Altınordu ilçesi Otogar civarında güvenlik güçlerimizce suç aletiyle birlikte yakalanmıştır. Ö. A. isimli şüpheli, yakalanma esnasında emniyet görevlilerimize mukavemet ederek, 2 polis memuru hafif şekilde yaralamıştır. Gözaltına alınan zanlı, yapılan mülakatta suçunu itiraf etmiştir.  Ö. A. isimli zanlının 01.12.2019 tarihinde Cezaevinden firar ettiği ve arandığı anlaşılmıştır. Olayla ilgili tahkikat, çok yönlü olarak devam etmektedir.  Kamuoyunun bilgisine saygıyla arz olunur.”

POLİSİ DE BIÇAKLADI!

Polisin gözaltına almak istediği şüpheli mukavemet gösterdi. Zanlı, bu sırada bir polis memurunu bıçakla karnından yaraladı. Yaralı polis hastaneye kaldırılırken, gözaltına alınan zanlı Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

 

Her yerde aranıyor! Ceren Özdemir’in ablası katil zanlısını tarif etti

 

Ceren Özdemir’in katil zanlısı Özgür A. (35), olaydan önce güvenlik kameralarına yansıyan ve polis tarafından saklandığı evde yakalandıktan sonra Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü sırada çevredekilerce linç edilmek istendi.