Ceren Özdemir’in katil zanlısı: Yapmadığım pislik kalmadı

Yayın tarihi: 23 Aralık 2019 Pazartesi 8:30 am - Güncelleme: 23 Aralık 2019 Pazartesi 1:33 pm

Ordu’da üniversite öğrencisi Ceren Özdemir’i takip edip, yaşadığı apartmana girdiği sırada vahşice bıçaklayarak öldüren Özgür Arduç’un ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı dava başladı. Özgür Arduç, ilk duruşmada SEGBİS sistemi üzerinden verdiği ifadesinde Ceren’i iki defa bıçakladığını söyledi. Tarafların ifadelerinin ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti Duruşmayı 20 Ocak 2020 tarihine erteledi.

Ordu’da balerin Ceren Özdemir’i bıçaklayarak öldüren, 2 polis memurunu bıçaklayarak yaralayan katil zanlısı Özgür Arduç, tutuklu bulunduğu Van Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’ndan Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldığı duruşmada ifade verdi.

YAPMADIĞIM PİSLİK KALMADI

Sorgusunda olay anını anlatan ve akli dengesinin yerinde olmadığını iddia eden Arduç, “Yıllar önce çocuk yuvasından kaçtım. 2 kez tecavüze uğradım. Artık insanlara her türlü kötülüğü yapacağıma karar verdim. Tecavüze uğradığımı kimseyle paylaşmadım. Ben bundan sonra yaşasam ne olacak, ölsem ne olacak. ‘Önüme kim gelirse öldüreceğim’ dedim. Akli dengem yok. Ceren’den önce başkasını takip ettim ama öldüremedim. Ceren ansızın karşıma çıktı. Apartmana girdi, ‘Metin’ diye birini sorup, 2 kez bıçakladım ve kaçtım. Dışarıda kendime laf geçiremiyorum. 6 yaşında çocuğu da öldürecektim, öldüremedim. Karşıma kim çıkarsa öldürmek istedim. O çıktı. Polise verdiğim ifademi kabul ediyorum. Olaydan sonra biri geldi beni yakalattı. Polisleri de öldürecektim. İntihara kalkıştım. Beni çıkarmayın, ben çıkınca yine öldürürüm, beni tedavi ettirin”

– Savcı Ceren Özdemir’in katiline sordu: Ben sana tedavi olmak ister misin dedim sen istemedin. Şimdi neden akli dengem yerinde değil diyorsun?

– Failin avukatı “Sanığın savunmasına katılıyoruz.”

– Ceren Özdemir’in babası Yılmaz Özdemir “Katilin en ağır cezayı almasını istiyorum.”

– Ceren Özdemir’in annesi: Bu dava benim davam değil. Ceren benim çocuğumdu şimdi Türkiye’nin çocuğu.

– Ceren Özdemir’in ailesinin avukatı: Canavarca hisle kasten öldürme suçundan cezalandırılmasını istiyoruz.

– Ceren Özdemir’in katili: Tanıklık beyanları doğrudur.

AKLİ DENGESİNİN YERİNDE OLMADIĞINA İNANMIYORUZ

– Ceren Özdemir’in aile avukatı: Tanık beyanları doğrultusunda veterinerden ether isteyecek kadar zeki, düşündüğümüzden daha kurnaz bir kişinin akli dengesinin yerinde olmadığına inanmıyoruz.

DURUŞMA 20 OCAK’A ERTELENDİ

Tarafların ifadelerinin dinlenmesinin artından kararı açıklayan mahkeme heyeti, Ceren’in katilinin Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesine karar verirken, duruşma 20 Ocak 2020’ye ertelendi