Ceren Damar’ın katil zanlısından suç duyurusu: ‘Olay kamuoyuna kadın cinayeti gibi takdim edildi’

Yayın tarihi: 30 Kasım 2019 Cumartesi 12:41 pm - Güncelleme: 30 Kasım 2019 Cumartesi 12:48 pm

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’i öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Hasan İsmail Hikmet, aralarında Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan’ın da bulunduğu 26 avukat hakkında suç duyurusunda bulundu.

Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel, 2 Ocak 2019 tarihinde üniversite yerleşkesindeki odasında, sınavda kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından tabancayla vurulduktan sonra 17 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Olayın ardından tutuklanan Hasan İsmail Hikmet hakkında, ‘tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ suçundan dava açıldı. Savcı, sanık Hasan İsmail Hikmet’in ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi.

Habertürk’ten Caner Aktan’ın haberine göre, yargılamanın ikinci celsesi önceki gün Ankara 33’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılırken, sanık Hasan İsmail Hikmet’in 26 avukat hakkında suç duyurusu dilekçesi verdiği ortaya çıktı.

‘Olay kadın cinayeti değil’

Aralarında Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan’ın da bulunduğu 26 avukat hakkında suç duyurusunda bulunan Hasan İsmail Hikmet, avukatlar hakkında adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, suç uydurma ve iftira gibi suçlardan soruşturma başlatılmasını talep eden bir dilekçe hazırladı.

Hikmet, olay kadın cinayeti olmadığını ancak kamuoyuna kadın cinayeti gibi takdim edildiğini savundu. Ceren Damar’ın katil zanlısı Hasan İsmail Hikmet avukatlar hakkında kamu davası açılmasını da talep etti.

‘Ekstra not vaadiyle duruşma salonunu doldurdular’

Mahkemede savunma yaparken sürekli yuhalandığını belirten Hikmet, suç duyurusu dilekçesinde şu ifadelere yer verdi;

“Öğrencilere ekstra not vaadiyle duruşma salonunu hınca hınç doldurdular. Avukatıma yönelik salonda tehdit ve hakaret gerçekleştirildi. Anayasal ve evrensel savunma hakkımı gereği gibi etkin bir şekilde kullanmam engellendi. Avukatım baskı altına alınarak savunma görevini hakkıyla yerine getirmesi engellenmiştir.”