Ceren Damar davasında istenen ceza belli oldu: Baba Damar: Kızımla gurur duyuyorum, bir katili aldı bu toplumun içinden

Yayın tarihi: 29 Kasım 2019 Cuma 11:21 am - Güncelleme: 29 Kasım 2019 Cuma 2:09 pm

Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’in öldürülmesi davasında savcı, sanık Hasan İsmail Hikmet için ağırlaştırılmış müebbet ve 8 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel, 2 Ocak 2019 tarihinde üniversite yerleşkesindeki odasında, sınavda kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından tabancayla vurulduktan sonra 17 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Olayın ardından tutuklanan Hasan İsmail Hikmet hakkında, ‘tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ suçundan dava açıldı.

Duruşma salonu Çankaya Üniversitesi’nden gelen akademisyenler, öğrenciler ve kadın örgütleri tarafından tıklım tıklım dolduruldu.

Akademisyen Ceren Damar cinayeti davasında sanık için ‘Cinsel saldırı mağduru’ diyen avukat ne yapmak istiyor?

AĞIR TAHRİK DEVAM EDEBİLİR

Duruşma başlamadan önce salona seslenen Ceren Damar Şenel’ in eşi Levent Şenel, “İlk duruşmada yapılan ağır tahrikler devam edebilir. Duruşmanın gizli olması için bir takım kişiler burada olabilir. Katile, katilin ailesine, katilin avukatına hiçbir şekilde hakaret etmeyin. Hakeret etmek isteyenlere de izin vermeyin. Bu duruşma ne kadar şeffaf olursa adalet de erken tecelli edecek” dedi.

KIZIMA SÖZ VERDİM

Duruşma öncesi Adliye önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Ceren Damar Şenel’in babası Mustafa Damar, “İlk duruşmada kızıma iftira atıldı. Dava mecrasından saptırılmaya çalışıldı. Sosyal medya üzerinden saldırılmaya ve psikolojik baskı uygulanmaya çalışıldı, bunlarla mücadele etmek zorunda kaldık. Ne yaparsa yapsınlar gerçekler gölgede kalmaz. Kızıma söz verdim adaletin tecrellisi için gerekeni yapacağım. Ben kızımla gurur duyuyorum, o hala yaşıyor. Bir katili aldı bu toplumun içinden” dedi.

Ceren Damar’ın babasından, ‘kapalı duruşma’ talebine isyan

SANIK AVUKATI GELMEDİ

Sanık Hikmet’in avukatı Vahit Bıçak “sağlık durumu” mazereti bildirerek duruşmaya katılmadı.

Mağdur avukatlarının olay gününe ilişkin suçladığı sanık Hikmet’in annesi Hatice Elçi Hikmet de mazeret belirterek duruşmaya katılmadı.

DAVAYI UZATMAYA ÇALIŞIYOR

Damar ailesinin avukatı Çetin Arslan, “Sanık avukatının mazeretinin davayı uzatmaya yönelik olduğu için reddedilmesi gerektiğini düşünüyorum. Neyin ne olduğu belli değilmiş gibi menfur olayda Ceren’i savunan kim varsa onlar hakkında suç duyurusunda bulunmuşlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın taziyeleri hakkında ise hiçbir şey söylememektedir. Bu da ilginç bir noktadır” dedi.

ACIMIZLA DALGA GEÇİYORLAR

Ceren Damar Şenel’in babası Mustafa Damar, “Katledilen kızıma bir sürü iftira atıldı. Savunma hakkına gizlenerek bunlar yapıldı. Bizim yaşadığımız acı yetmiyormuş gibi bunlarla uğraşıyoruz. Acımızla dalga geçiyorlar gibi. Şu ana kadar karşılaştığımız durum mahkeme ve hukukla dalga geçmedir. Sizden beklentim bir an önce bu katilin hakettiği ceza verilmesidir” dedi.

AVUKATIM YOK

Sanık Hasan ismail Hikmet, “Avukatım olmadığı için savunma yapmak istemiyorum” dedi.

Damar ailesinin avukatları sanık Hikmet’ in annesi Hatice Elçi Hikmetin delilleri kararttigina işaret ederek huzurda dinlenilmesini talep etti.

SANIĞIN ANNESİ DİNLENMEYECEK

Mahkeme heyeti, “Sanık avukatının soruşturmanın genişletilmesi yönündeki tüm taleplerinin reddine, tanık Hatice Elçi Çelik’ in dinlenmesi talebinin de oy birliği ile vazgeçilmesine” karar verdi.

MÜTALAA: “SANIK SAVUNMASI GERÇEK DIŞI”

Savcı mütalaasını açıkladı . Savcı mütalaasında, “Sanığın gönül ilişkisine zorlanma iddiası gerçek dışı, kendisini suçtan kurtarmaya yöneliktir” diyerek ağırlaştırılmış müebbet talep etti.