Cep telefonları baş ağrısı yapıyor mu?

Yayın tarihi: 10 Mart 2020 Salı 9:48 am - Güncelleme: 10 Mart 2020 Salı 9:48 am

Cep telefonları her geçen yıl çok daha üst düzey özelliklere sahip oluyor. Ancak bununla doğru orantılı olarak akıllı telefonlar baş ağrısı yapıyor mu soruları da daha fazla sorulmaya başlandı.

Akıllı telefonlar baş ağrısı ile yakın ilişkili . Yapılan yeni çalışmalarla birlikte, akıllı telefonların kamera ve işlemci dahil olmak üzere neredeyse her konuda ciddi performanslar sergilemesi sağlanıyor. Ancak bununla beraber günümüz cep telefonları ile ilgili başka bazı araştırmalar da gerçekleşiyor. Son yapılan araştırma ise, akıllı telefonların baş ağrısı ile olan bağlantısını inceliyor.

baş ağrısı

Başkent Yeni Delhi’deki Tüm Hindistan Tıp Bilimleri Enstitüsü tarafından yapılan çalışmalar sonucunda yüksek radyasyonun ciddi baş ağrısı problemlerine neden olduğu görüldü.

Yaklaşık olarak 400 kişide yapılan testler sonucunda, baş ağrısı ihtimalinin cep telefonu kullanımı ile doğru orantılı olarak arttığı görüldü. Bu daha çok yüksek oranda radyasyon ile ilişkilendiriliyor. Yapılan radyasyon araştırmalarında akıllı telefonlardan yayılan radyasyonların çok büyük boyutlarda olduğu söyleniyordu.

Başkent Yeni Delhi’deki Tüm Hindistan Tıp Bilimleri Enstitüsü’nden Dr. Deepti Vibha, “Akıllı telefon kullanımı, baş ağrısının kötüleşmesi için potansiyel bir tetikleyici olabilir” ifadelerine yer verdi. Bu, akıllı telefonlarla ilgili sağlık risklerini rahatlıkla gösteriyor.

Asus ZenBook Duo (UX481FL) inceleme. İki ekran bir arada!