‘Cennet gören mezar yeri’ satıyordu, CHP’li belediyeye başkanvekili oldu

Yayın tarihi: 7 Aralık 2019 Cumartesi 5:55 pm - Güncelleme: 3 Şubat 2020 Pazartesi 11:42 am

31 Mart yerel seçimlerinde AKP’den CHP’ye geçen Samsun’un Atakum Belediyesi 2018 yılında “Cenneti gören mezarlık” videosuyla gündeme gelen Belediye Meclis üyesi Şefaattin Sağdıç’ı başkanvekili olarak atadı.

‘KREDİYE UYGUN CENNET GÖREN MEZARLAR’

Sağdıç, eleştirel videosunda şu ifadeleri kullanmıştı:

“Mezar yerlerimiz krediye uygun. Cennet gören mezarlıklarımızda elektrik, su, her şey var. Bazı arkadaşlar mezarlıkların cehenneme baktığını söylüyor. Orası öyle değil. Mezarlıklar güney cehpesine baktığı için onlar cehennem sıcağı zannediyorlar. Satmış olduğumuz mezarlarda herkes çok rahat. Giden geri gelmiyor. İnsan bir arar biz mutsusuz der. Hiç öyle bir şey yok. En büyük garanti, gidip gelmiyorlar. Emin olun siz de gidince geri gelmeyeceksiniz. Bizim mezarlıklarımızın konsepti çok farklı. Merdivenli ya da pencereli olanlar mezarlarımız var. Denizi alttan gören, üstten görenler var. Tapu masrafı yok, mezar başına 1500 lira + KDV. Toplu olarak gelinirse yüzde 20 indirimli. Yurt dışından gelen kişiler cehennem manzaralı mezarlık istiyor. Türkiye’den de böyle bir talebin olması halinde bu konseptte çalışma yapabiliriz.”

 

31 Mart seçimlerinde AKP’den CHP’ye geçmişti: Atakum Belediyesi’nden Şefaattin Sağdış açıklaması

31 Mart seçimlerinde AKP’den CHP’ye geçmişti: Atakum Belediyesi’nden Şefaattin Sağdış açıklaması

Öncülüğünü Troll hesapların çektiği paylaşımlar, yandaş medya da sayfalar dolusu haberlere konu yapıldı. Konuya ilişkin olarak Atakum Belediye’sinden açıklama geldi. Yapılan açıklamada “Bazı çevrelerce maksatlı ve hedef gösterme amacıyla kullanılması kabul edilebilir değildir. Söz konusu içeriklerde yer alan,” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Bir süredir sosyal medya üzerinde kasıtlı olarak yanlış ifadelerle paylaşılan ve infial oluşturan videoya istinaden açıklama gereği görülmüştür.

Atakum Belediye Meclis Üyesi Şefaattin Sağdış’ın, 2018 yılında dini duyguları suiistimal eden anlayışı ironi yoluyla eleştirmek için çektiği ve sosyal medya hesaplarında yayımladığı video maalesef ki bazı çevrelerce maksatlı ve hedef gösterme amacıyla kullanılması kabul edilebilir değildir. Söz konusu içeriklerde yer alan, “Atakum Belediye Başkan Vekili Oldu” ifadeleri de tam anlamıyla gerçeği yansıtmamaktadır. Atakum Belediye Başkan Vekilliği görevi, Belediye Başkanı’nın şehir dışı ziyaretleri nedeniyle görevi meclis üyelerine sırasıyla devretmesiyle gerçekleşiyor. O güne dek birçok meclis üyesi bu görevi yürütmüş, Sağdış’ın da görevi esnasında yapılan haberlerde “Başkan Vekili oldu”, “Dikkat çeken atama” ifadeleri haksız tespittir. Başkan Vekilliği görevine herhangi bir atama yapılmamıştır. 

Görev, demokratik esaslara göre halen sırası gelen meclis üyesi tarafından yerine getirildiğinin bilinmesini ister, basının ve kamuoyunun bilgisine sunarız.