Cengiz’in yeni hançerinin adı ‘Batık Dalgakıran’

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2024 Perşembe 6:25 pm - Güncelleme: 18 Temmuz 2024 Perşembe 6:26 pm

Muğla’nın Bodrum ilçesinde girilmedik koy bırakmayan Cengiz İnşaat Cennet Koy’da Batık Dalgakıran adlı projeyi yapmaya hazırlanıyor. Proje için ÇED süreci başladı.

Cengiz İnşaat Bodrum Gölköy Mahallesi’ndeki Cennet Koy’da, koruma altındaki 678 bin metrekarelik arazide planladığı tesis için kapasite artışı projesi planladı. Cennet Koyu’nu cehenneme çevirecek bu proje için ‘ÇED gerekli değildir’ kararının çıkmasının ardından Cennet Koy’da yapılması planlanan Kıyı Koruma Yapıları (Batık Dalgakıran) projesi için bu kez 17 Temmuz’da ÇED süreci başlatıldı.

 

Bodrum Cennetkoyu cehenneme çeviren Cengiz İnşaat’a bir kıyak daha

PROJE ÖNEMLİ DOĞA ALANI İÇERİSİNDE

Doğal güzelliklere beton dökmeye doyamayan Cengiz İnşaat’ın ‘Batık Dalgakıran’ projesinin planlama alanı, ÇED dosyasında yer alan bilgilere göre  “Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi/Turizm Merkezi” ile “Önemli Doğa Alanı” kategorisinde bulunuyor.
Dosyaya göre yatırım bedeli 65 milyon 247 bin olarak ön görülen projenin yaşam alanı içerisinde Akdeniz foku yaşam alanı bulunuyor. Raporda yer alan ifade şu şekilde:
“Proje alanı; Aydın- Muğla İlleri 1/50.000 Ölçekli Bütünleşik Kıyı Alanları Planında, “3. Bodrum-Güney Milas Bölgesi” paftasında yer almakta olup planda Akdeniz Foku Yaşam Alanı içerisinde yer alıyor. Parsellerin kıyı kesiminde, Akdeniz Foku üreme ve dinlenme için kullandığı herhangi bir kıyı mağarası bulunmuyor.”

Kaynak: ANKA