Cenevre Otomobil Fuarı 2020 koronavirüse yenik düştü

Yayın tarihi: 4 Mart 2020 Çarşamba 9:31 am - Güncelleme: 4 Mart 2020 Çarşamba 9:31 am

05-15 Mart arası düzenlenmesi planlanan Cenevre Otomobil Fuarı 2020’ye 160’tan fazla marka katılacaktı. Son haberlere göre bu fuar da iptal oldu.

Cenevre Otomobil Fuarı 2020 Corona Virüsüne dayanamadı. Koronavirüs otomobil sektörüne olumsuz etkisi sadece bu organizasyonun ertelenmesi ile sınırlı değil. Otomobillerin bir çok parçasının Çin’de üretilmesi ve virüsün nesneler aracılığıyla da bulaşabilmesi firmaları Çin’de bulunan fabrikalarında üretimlerini durdurmaya itti. Hyundai bu hamleyi yapmakta biraz gecikti ve Güney Kore’deki tesislerinden birini Cuma günü koronavirüs taşıyan çalışanlar tespit ettiği gerekçesi ile kapatma kararı aldı.

Cenevre Otomobil Fuarı

05-15 Mart arası düzenlenmesi planlanan Cenevre Otomobil Fuarı 2020’ye 160’tan fazla marka katılacaktı. Katılan markaların çoğu birden fazla araba tanıtımı yapmaya hazırlanıyordu. Organizasyonun süresiz olarak ertlenmesinin ardından BMW ve Mercedes-Benz organizasyonda tanıtacağı arabalarını online olarak düzenleyeceği bir etkinlikle tanıtacağını açıkladı. FCA henüz bir alternatif üretmediğini açıklarken Ferrari’den herhangi bir açıklama gelmedi. Bildiğiniz gibi FCA çok sayıda elektrikli otomobil tanıtmaya hazırlanıyordu. Renault’da organizasyonda elektrikli otomobil tanıtacak markalar arasında yer alıyordu.

Bu markaların dışında Alman Audi’de A3 Sportback ve e-Tron S modellerini internet üzerinden tanıtmayı planlıyor.

Organizasyon yönetimi Cenevre Otomobil Fuarı yöneticisi Maurice Turrettini: “Bu karar bizi çok üzüyor fakat katılımcılarımızın ve ziyaretçilerimizin sağlığı her şeyden önemli. Cenevre Otomobil Fuarı 2020’ye katılacak üreticilerin yatırımlarının kaybı oldukça üzücü.” ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz hafta yapılan toplantıda ertelenmesi konuşulmuş ve ertelememe kararı alınmıştı. Bununla birlikte bir takım önlemler alınması gerektiğini açıklamışlardı. Cenevre OtomobilFuarı 2020 için açıklanan alınması gereken önlemleri aşağıda bulabilirsiniz.

  • İlk olarak fuar öncesi en az 2 hafta içinde herhangi bir hastalığı olan kişilerden fuara katılmaması rica ediliyor.
  • Ellerinizi alkol içeren temizlik malzemeleri ile dezenfekte edin ve bunu fuar sırasında da sık sık yapın.
  • Öksüren veya hapşıran kişilerden uzak durun ve bu kişileri görevlilere bildirin.
  • Fuardan önce veya sonra gözlerinizi ovalamayın, yüzünüze dokunmayın.
  • Maske takarak gelin.

PlayStation Plus zam haberi ile gündemde!