Cenazeye katılan 139 kişi karantinaya alındı

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2020 Cuma 8:48 am - Güncelleme: 3 Temmuz 2020 Cuma 8:49 am

Manisa’nın Kula ilçesine bağlı Narıncalı Pıtrak Mahallesinde hayatını kaybeden kadının cenazesisinde fenalaşarak hastaneye kaldırılan eşinde Kovid-19 tespit edilmesinin ardından başlatılan filyasyon çalışmaları, bugün itibarıyla tamamlandı. Çalışmalar sonucunda pozitif vaka ve temaslı olduğu tespit edilen 139 kişi karantinaya alındı.

Kula’ya bağlı Narıncalı Pıtrak Mahallesi’nde 30 Haziran’da hayatını kaybeden yaşlı bir kadının cenazesinde rahatsızlanan ve Salihli Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınarak test örneği alınan eşinin testi pozitif çıktı.

Bu gelişme üzerine geniş çaplı filyasyon çalışması başlatıldı. Filyasyon çalışmaları kapsamında, ilk etapta pozitif vakanın birinci derece akrabalarından oluşan 19 kişi karantinaya alınmıştı. Sona eren çalışmalarda, 353 haneli Narıncalıpıtrak Mahallesi’nde toplamda 918 kişiye filyasyon çalışması yapıldı.

Filyasyon çalışmasında pozitif vaka ile temaslı olduğu tespit edilen toplam 120 kişi, 14 günlük süre ile evlerinde karantinaya alındı. Narıncalı Pıtrak Mahallesi’nde toplam karantina sayısı 139 olmuş oldu.

Öte yandan, pozitif vaka ile temaslı olduğu tespit edilen 139 kişiden 10 kişinin İzmir’den Kula’ya gelerek cenazeye katıldığı tespit edildi.

Bu 10 kişi de İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün çalışmaları sonrasında İzmir’e gönderilerek, İzmir’deki ikametlerinde 14 günlük karantina uygulanması sağlandı. 139 kişilik karantinaya alınan bazı kişiler işçi olarak çalıştığı için, İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarla, bu kişilerin 14 gün süre ile Kovid-19 raporlusu olarak izinli sayılacağı belirtildi.

14 günlük karantina sürecinde tarlalarında mahsullerini kaldıracak yurttaşaşların, dışarıdan işçi getirmemek şartı ile tarlalarına çalışmaya gidebileceği öğrenildi.