Cemil Tugay CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu!

Yayın tarihi: 29 Ocak 2024 Pazartesi 10:05 pm - Güncelleme: 30 Ocak 2024 Salı 1:59 am

CHP Parti Meclisi (PM) toplantısında alınan kararla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Cemil Tugay oldu. PM toplantısında İzmir’in ilçe Belediye Başkan adayları da belli oldu.

Yerel seçimler yaklaşırken partilerin aday belirleme mesaisi de hız kazandı. Geçen hafta 200’den fazla adayını açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı da belli oldu. Partinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) saat 16.30’da İzmir gündemiyle toplandı. Toplantı 3 saat sürdü. Bu toplantının ardından Parti Meclisi (PM) toplantısına geçildi.

Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının Cemil Tugay olmasına karar verildi. Kararın ardından mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer CHP Genel Merkezi’nden ayrıldı.

ÖZGÜR ÖZEL’DEN İLK YORUM

CHP PM toplantısını takip eden TELE1 muhabiri Burcu Yıldırım, Cemil Tugay’ın adaylığının kesinleşmesinin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Değişimi talep edenler İzmir’e baksın’ dediğini aktardı.

İZMİR İLÇE ADAYLARI BELLİ OLDU

Büyükşehir belediye başkan adayının belli olduğu PM toplantısında İzmir’in ilçe Belediye Başkan Adayları da açıklandı. İşte ilçe belediye başkan adaylarının listesi:

İzmir’de Cemil Tugay’ın adaylığı açıklanmadan afişler basılmaya başlandı

ÖZGÜR ÖZEL, CEMİL TUGAY’LA GÖRÜŞMÜŞTÜ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MYK toplantısı öncesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi için adı aday olarak geçen Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ile bir araya gelmişti

Özel ile Tugay dün de görüşmüştü.

MUSTAFA DENİZLİ’NİN KIZI LAL DENİZLİ ADAY OLDU

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı çalıştırmış olan eski Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü Mustafa Denizli’nin kızı Lal Denizli CHP’den İzmir Çeşme Belediye Başkan Adayı oldu.

CEMİL TUGAY KİMDİR?

Cemil Tugay, 1967 yılında Van’da doğdu. İzmir İnönü Lisesi’nde ortaokulu 1980 yılında tamamladı ve lise eğitimini 1983 yılında tamamlayarak mezun oldu.

Tıp eğitimini 1989 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamlayan Tugay, ardından Çorum ve Tire’de 4 yıl süreyle pratisyen hekimlik yaptı.

1993-2000 yılları arasında Plastik Cerrahi ihtisasını tamamlayan Tugay, 2000 yılında İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzman doktor unvanını elde etti.

1997’de ABD, Cleveland Clinic’te 1 yıl boyunca araştırmacı doktor olarak görev aldı. Uzmanlık alanında deneyim kazandıktan sonra, 2001-2005 yılları arasında Karşıyaka Devlet Hastanesi’nde ve 2005-2009 yılları arasında İzmir Çiğli Kent Hastanesi’nde Plastik Cerrahi uzmanı olarak görev yaptı.

2009 yılında Karşıyaka’da serbest hekimlik pratiğine başlayan Tugay, belediye başkanı seçilmesinin ardından uzun süre faaliyet gösterdiği Alsancak’taki muayenehanesini kapattı.

Evli ve iki kız, bir erkek olmak üzere toplamda üç çocuk babasıdır. Ayrıca, İngilizce ve Fransızca dillerini konuşabilmektedir.

CHP Parti Meclisi (PM) toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Cemil Tugay oldu. PM toplantısında İzmir'in ilçe Belediye Başkan adayları da belli oldu.

CHP Parti Meclisi (PM) toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Cemil Tugay oldu. PM toplantısında İzmir’in ilçe Belediye Başkan adayları da belli oldu.

 

Kaynak: TELE1