Cemil Kılıç, neden görevden alındığını açıkladı

Yayın tarihi: 15 Ocak 2019 Salı 6:44 pm - Güncelleme: 16 Ocak 2019 Çarşamba 5:31 am
Tele 1 Ana Haber’de Evren Özalkuş’a bağlanan, Tele1 televizyonu programcısı Cemil Kılıç, neden görevden uzaklaştırıldığını canlı yayında anlattı.

Akit gazetesinin son dönemde hedefine oturttuğu ilahiyatçı yazar ve Tele1 televizyonu programcısı Cemil Kılıç, Twitter hesabından ‘An itibarıyla görevimden uzaklaştırıldım. Kamuoyunun bilgisine…’ mesajı paylaştı.

Cemil Kılıç, Ana Haber Bülteni’nde neden görevden alındığını şöyle açıkladı:

“Twitter’da yazdığım bazı yazıları, demeçleri gerekçe gösterdiler. Siyasi içerikte mesajlar paylaştığımı ve bunun öğretmenlik mesleğine uygun olmadığını söylediler. Ancak ben Eğitim-iş sendikasından yöneticiyim ondan kaynaklı kanuni bir hakkımdır demeç vermek açıklamada bulunmak. bunu kendilerine belirttim. Bana görevden alındığıma dair belge tebliğ ettiler. Ardından da ifademe başvurdular. Yazılarımda Cumhurbaşkanımıza yönelik hakaret içerikli yazılarında olduğunu iddia ettiler. Zira böyle bir şey söz konusu değil. Biz fikirlerimizi hakaret etmeden paylaşıyoruz. Bu ithamlar gerçeği yansıtmıyor. Akit Gazetesi yaklaşık bir yıldır böyle peyderpey hedef gösteriyor. Akitle birlikte diğer dinci medyada da hedef gösterildik. Neticede böyle bir müdahale maruz kaldık.

İSLAM TARİKAT VE CEMAATLERİN TAHAKKÜMÜ ALTINDA

Tabi Tele 1 de halka topluma ulaştırdığım görüşlerimden dolayı belli bir kesim kendi içinde bizlere tepki geliştirdi. Zira bizler tüm görüşlerimizi Cumhuriyet değerleri çerçevesinde Atatürkçü bir anlayışla ortaya koymaya gayret gösterdik. Tabii bugün İslam dini tarikat ve cemaatlerin tahakkümü altında. Bazı cemaat ve tarikat liderleri de bizleri hedef gösterdiler. Tüm bunların neticesinde bir birikim söz konusu oldu ve MEB’de Akit gibi bir gazetenin haberinden sonra acil bir şekilde bu karar tebliğ edildi.

Akit’in nasıl bir yayın politikası olduğunu Atatürk’e hakaretlerin, Cumhuriyet devrimine yönelik hakaretlerini, gerici propagandalarını iftira dolu çarpıtma dolu haberlerini tüm kamuoyu biliyor biz de bunların hedefi olmuş durumdayız.

‘İSLAMI ÇAĞDAŞ BİR ÇİZGİDE ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİM’

Ben bir İlahiyatçıyım, dini konuları açıklamamdan daha tabi bir şey olamaz. bu kapsamda değerlendiriyorum. Hatırlarsınız bir zamanlar cumhurbaşkanının yaptığı açıklamalar vardı ‘İslam dini güncellenmelidir’ dediğinde de kendini destekleyen demeçler verdim. aslında bu açıklamalarım Cumhurbaşkanının kendisiyle paralel görüşler. O dönemde yine bu çevrelerin Cumhurbaşkanının kendisine yönelik karşı düşünceler bildirmişti. Bunlardan biri de Akit idi. Tele 1’e bana görüşlerimi açıklama fırsatı verdiği için tekrar teşekkür ederim. Cumhuriyetçi düşünceden vazgeçmeyeceğiz. İslamı çağdaş bir çizgide anlatmaya devam edeceğiz”.

Gerici Akit hedef gösterdi… Cemil Kılıç Görevden uzaklaştırıldı