Cemil Çiçek: Suç işlediğimize inanılıyorsa cezamı 10 kat fazlasıyla öderim

Yayın tarihi: 1 Şubat 2021 Pazartesi 10:02 am - Güncelleme: 1 Şubat 2021 Pazartesi 10:02 am

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlerin ihlal edildiği gerekçesiyle eleştirilen fotoğrafla ilgili asıl yanlışın fotoğrafın sosyal medyada paylaşılması olduğunu söyledi.

Eski AKP Ardahan Milletvekili Saffet Kaya’nın, eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, bakanlar, milletvekilleri ve iş insanlarının da aralarında bulunduğu bir gruba verdiği yemek tartışma konusu oldu.

Şimdi de YİK üyesi Cemil Çiçek: AİHM’in Demirtaş kararına derhal uyulmalı

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk’ün haberine göre, bu durum için CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da aralarında bulunduğu bir grubun yemekli toplantısına salgın kurallarının ihlalinden ötürü 15 bin 900 lira ceza kestiği hatırlatılarak “AKP’linin yemeğine ceza yok, CHP’linin yemeğine ceza var” yorumu yapıldı.

Çiçek, burada yanlış olanın fotoğrafın paylaşılması olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Cuma namazını kıldıktan sonra, Saffet Kaya’nın annesinin vefatı nedeniyle başsağlığı dileğinde bulunduk. Saffet Bey, yemeğe davet etti. Bir ilaç şirketinin yemekhanesine gittik. Mesafeye uyduk. Maskelerimizi de yemek yerken çıkardık.

“KURALLARA UYMAMA GİBİ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL”

Yani ortada kurallara uymama diye bir şey söz konusu değil. Eğer, buna rağmen bir suç işlediğimize inanılıyorsa cezamı 10 kat fazlasıyla ödemeye hazırım. Eski milletvekili hatıra fotoğrafı çektirdi. Bunu Facebook sayfasında paylaşmış. Yine de kamuoyundan özür dilerim.”