Cemevlerine saldırıda gözaltı sayısı 3’e çıktı

Yayın tarihi: 1 Ağustos 2022 Pazartesi 5:57 pm - Güncelleme: 1 Ağustos 2022 Pazartesi 11:25 pm

Ankara’da cemevlerine eş zamanlı olarak yapılan saldırıda toplam gözaltı sayısı üçe yükseldi.

Ankara’da Şah-ı Merdan Cemevi, Tuzluçayır Ana Fatma Cemevi, Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı ve Gökçebel Köy Derneği’ne 30 Temmuz’da eş zamanlı saldırı düzenlendi. Ankara Emniyet Müdürlüğü, Cemevi saldırılarıyla ilgili 1 kişinin daha yakalandığını, toplam gözaltı sayısının 3’e çıktığını duyurdu.

 

TERÖR SORUŞTURMASI BAŞLATILDI

Saldırıyı İzmir’den Ankara’ya gelen Ahmet Ozan K. tespit edildi. Ahmet Ozan K. yakalanırken azmettirenler hala bulunamadı. Ahmet Ozan K’nin yanında yer alan bir kişinin daha saldırılara ilişkin gözaltına alındığı öğrenildi. Öte yandan olayın terör savcısı tarafından soruşturulduğu belirtildi.

GÖZALTI SÜRESİ UZALTILDI

Mağdurların avukatlarına emniyette verilen bilgiye göre Ahmet Ozan K’nin gözaltı süresi uzatıldı ve ifade işlemleri devam ediyor.

Ankara Barosu da saldırılarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şunlar belirtildi:

“Saldırganın eyleminin nefret ve ayrımcılık olarak vasıflandırılması gerektiği tartışmadan uzaktır. Temel hak ve özgürlüklerden olmakla Anayasa’nın 24. maddesi kapsamında da koruma altında olan ‘Din ve Vicdan Hürriyeti’ne saldırı niteliğindeki bu eylem nedeni ile yürütülen soruşturmanın takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygı ile bildiririz.”

Provokatif saldırıya birçok kişiye tepki yağmıştı. Siyasi parti liderleri azmettirenlerin bulunması gerektiğini dile getirmişti.