Cemevinin bankadaki parasına haciz!

Yayın tarihi: 8 Mart 2024 Cuma 5:16 pm - Güncelleme: 9 Mart 2024 Cumartesi 2:20 am

Özel Haber: Barış Önal

İstanbul Esenyurt’ta bulunan Erenler Eğitim ve Kültür Vakfı Erenler Cemevi’nin bankada bulunan 257 bin lirasına sigortasız işçi çalıştırıldığı gerekçesiyle haciz uygulandı. Vakfın Avukatı Zeynel Ateşer cemevinde çalışan kimsenin olmadığını söyleyerek, “Bu cezaya biz itirazda bulunduk. Kazandık. Kısmen bozuldu. Ama ortada kaldı. Kesin sonuca bağlanmadı, işleme alınmadı” dedi.

İstanbul Esenyurt’ta bulunan Erenler Eğitim ve Kültür Vakfı Erenler Cemevi’nin banka hesabında bulunan 257 bin lirasına sigortasız işçi çalıştırıldığı gerekçesiyle haciz işlemi uygulandı. Erenler Eğitim Kültür Vakfı’nın avukatı Zeynel Ateşer, SGK müfettişinin ihbar ettiği 8 kişinin vakıf çalışanı olmadığını ancak cenaze yıkama gibi işlerde yardım amaçlı cemevine geldiğini belirterek, “2007 yılında vakıfı denetime gelen bir müfettiş yalan yanlış beyanlarla 8 tane vakfın çalışanı olduğu iddiasıyla SGK’ya ihbar ediyor. SGK’da 8 kişinin sigortasız çalıştırıldığı gerekçesiyle vakıfa ceza kesiyor. Bahsi geçen kişiler vakıfta çalışmıyor. Zaman zaman gelip cenaze yıkama, cenaze yemeğine yardım etme gibi işlere yardım ediyorlar. Bu gelenlere de ufak bir ücret ödeniyor. Bu da kayıtlara işleniyor. Bu makbuzları esas alarak vakıfa sigortasız işçi çalıştırmaktan idari para cezası uygulanıyor” dedi.

Bursa’da cemevinin elektriği kesildi!

“68 BİN LİRA CEZA 600 BİN OLDU”

Avukat Zeynel Ateşer, vakfa 2007 yılında kesilen cezanın 68 bin lira olduğunu ancak bunun zamanla faiz uygulanarak 10 yıl içinde 600 bin liraya çıkartıldığını söyledi. Avukat Zeynel Ateşer, söz konusu haciz işleminin uygulanabilmesi için ödeme emrinin gelmesi gerektiğini ancak bu emrin kendilerine ulaşmadığını belirterek, “2007’den 2023’e kadar vakıf gece gündüz açık. Devamlı hesaplar aktif olmasına rağmen bir baktık hesaba haciz konulmuş. Haciz konulabilmesi için bize bir ödeme emrinin gelmesi gerekiyor. Böyle bir ödeme emri bize hiç gelmedi. 2007’de kesilen ceza 68 bin liraydı ama şu an olmuş 600 bin lira” ifadelerini kullandı.

Ateşer, hesapta bulunan paranın da haciz edildiğini söyleyerek, “Bizim hesaplarda 250 bin lira civarında para yakalıyorlar ve bunu çekiyorlar” diye konuştu

Cezanın kesildiği 2007 yılında karşı dava açtıklarını, kazandıklarını ancak sonuca bağlanmadığını belirten Ateşer, “Bu cezaya biz itirazda bulunduk. Kazandık. Kısmen bozuldu. Ama ortada kaldı. Kesin sonuca bağlanmadı, işleme alınmadı” dedi.

“ÖDEME EMRİ GELMEDİ”

Cezaya itiraz edebilmek için ödeme emrinin kedilerine ulaşması gerektiğini belirten Ateşer, “Bunlardan daha önemlisi bize ödeme emri gönderilmedi. Bu güne kadar o ödeme emrini bekledik ki itiraz edelim. Tebligat yapılmadı” diye konuştu.

“YERİMİZ BELLİ YURDUMUZ BELLİ”

Ateşer, söz konusu cezanın 10 yıllık zaman aşımına tabii olduğunu belirterek, “10 yıllık zaman aşımına tabi bir olay. Biz 2017 yılında bu olayın zaman aşımına uğradığını düşündük. Diyorlar ki biz size 2016 yılında size ilanen tebligat yapmışız diyorlar. Bizim yerimiz var yurdumuz var. İlanen tebligatı neye istinaden yapıyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: TELE1