Cemalletin Küçük’ten altın madeni faciasının ardından uyarı! “Burada insanlar zehirlenebilir”

Yayın tarihi: 14 Şubat 2024 Çarşamba 7:17 pm - Güncelleme: 14 Şubat 2024 Çarşamba 11:38 pm

Erzincan’ın İliç ilçesinde altın madeninde dün saat 14.28’de toprak kayması meydana geldi. Bakan Yerlikaya, 9 işçiye ulaşılamadığını söyledi. TELE1’de yayınlanan Gün Ortası’nda konuşan Metalürji Mühendisi Cemalettin Küçük, “Buraya giriş çıkışların gerçek anlamda sadece maskeli, maskesini kullanmasını bilen, nükleer biyolojik kimyasal maske olarak adlandırılan, siyanür filitresi olan maskelerin kullanımını bilen kişilerin sadece o bölgede çalışma yapması gerekir” dedi.

Erzincan’ın İliç ilçesinde, Anagold Madencilik şirketi tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni’nde toprak kayması meydana geldi. Maden sahasında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. TELE1’de Ülkü Çoban’ın sunduğu Gün Ortası programında konuşan Metalürji Mühendisi Cemalettin Küçük, “Burada insanlar zehirlenebilir” diyerek uyarıda bulundu.

Küçük’ün konuşmalarından satır başları şu şekilde:

“Buraya giriş çıkışların gerçek anlamda sadece maskeli, maskesini kullanmasını bilen, nükleer biyolojik kimyasal maske olarak adlandırılan, siyanür filitresi olan maskelerin kullanımını bilen kişilerin sadece o bölgede çalışma yapması gerekir. Onun dışında belki bütün insanların oradan uzaklaştırılması lazım. Ani zehirlenme olmasa bile yavaş yavaş zehirlenmelerin mevcut olduğu ve bunun ileride etkilerinin de çıkabileceği durumunun gözükmesi lazım.”

Kaynak: TELE1