Cemal Enginyurt’tan Soylu’ya RTÜK tepkisi

Yayın tarihi: 29 Haziran 2022 Çarşamba 8:17 pm - Güncelleme: 29 Haziran 2022 Çarşamba 8:17 pm

Demokrat Partili Cemal Enginyurt, RTÜK’e şikayette bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tepki göstererek “RTÜK’e sığınarak korku yaratmak, baskı yaratmak ve susturmak istiyorsun” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Radyo Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) yaptığı şikayet başvurusuna ilişkin açıklama yaptı. Soylu’ya tepki gösteren Enginyurt, “RTÜK’e sığınarak korku yaratmak, baskı yaratmak ve susturmak istiyorsun” dedi.

RTÜK’ün katıldığı bir programda Süleyman Soylu’ya söylediği sözler nedeniyle Halk TV’ye para cezası vermesinin ardından Cemal Enginyurt’tan tepki geldi.

‘BU MU SENİN ADALETİN?’

Enginyut, “Süleyman Soylu, Halk TV’yi RTÜK’e şikayet etmiş, ‘Cemal Enginyurt beni küçük düşürdü’ diye. Allahtan korkmaz Süleyman Soylu, kuldan utanmaz Süleyman Soylu, memlekette önüne gelene ‘hayvan’ diyorsun, hakaret ediyorsun, her türlü küfrü söylüyorsun ve eleştirilince hemen şikayet ediyorsun. Bu mu senin insanlığın, bu mu senin İçişleri Bakanlığı’ndaki adaletin? Senin adaletin yok biliyoruz ama şu an RTÜK’e sığınarak korku yaratmak, baskı yaratmak ve susturmak istiyorsun. Süleyman Soylu, şunu unutma; televizyonlara çıkarmasalar da elimize megafon alıp sokakta seni ve senin gibileri anlatmaya devam edeceğiz. Baskılar bizi yıldıramaz. Susmayacağız, korkmayacağız, başaracağız ve gün gelecek Süleyman Soylu, hesap vereceksin” diye konuştu.

İktidarın sopası RTÜK’ten TELE1, Halk TV ve KRT’ye bir ceza daha