Cemal Enginyurt’tan Levent Gültekin’e sert yanıt! “Söylemezsen namertsin”

Yayın tarihi: 12 Nisan 2022 Salı 10:21 pm - Güncelleme: 12 Nisan 2022 Salı 10:21 pm

Levent Gültekin katıldığı bir TV programında Demokrat Parti (DP) Lideri Uysal’ın Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı kriterleri hakkkında, “Şu anda bir el Davutoğlu’nu ve Babacan’ı Millet İttifakı’ndan uzaklaştırma operasyonu yapıyor. Bunu kimin yaptığını biliyorum” dedi. DP’li Cemal Enginyurt, Uysal’ın açıklamasına tepki göstererek, “Biliyorsan söylemezsen namertsin” dedi.

Levent Gültekin Halk TV’de Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkındaki açıklamaları sebebiyle hedef aldı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adaylığını sık sık gündeme getiren Levent Gültekin, DP Lideri Gültekin Uysal’ın, Cumhurbaşkanlığı aday kriterlerinde yer alan “20 yıllık AKP döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak” sözlerinden rahatsız oldu.
Levent Gültekin, “Şu anda bir el Davutoğlu’nu ve Babacan’ı Millet İttifakı’ndan uzaklaştırma operasyonu yapıyor. Bunu kimin yaptığını biliyorum. Hem de o masada kimin yaptığını biliyorum. Nerelere gidip Davutoğlu ve Babacan’ın aleyhine konuştuğunu, hain söylediğini biliyorum. Burada bir oyun var. Güğltekin Uysal, 60 bin oyla konuşacak hadde sahip değil. O masadakiler de biliyor bunu. Kemal bey de biliyor bunu.”

CEMAL ENGİNYURT: SÖYLEMEZSEN NAMERTSİN

TELE1’de Tuba Emlek’in sunduğu Merce isimli programa konuk olan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Levent Gültekin’in DP Lideri Gültekin Uysal hakkında sarf ettiği sözlere tepki gösterdi.

Cemal Enginyurt, Levent Gültekin’de bir Demokrat Parti (DP) nefreti olduğunu savunarak, “Kendisi dün ve bugün aradım. Dedim ki ‘Sende ki bu Demokrat Parti düşmanlığı nedir? 400 bin üyesi olan ve son seçimlerde 460 bin oy almış bir parti. Velev ki 60 bin oy almış olsak bile bu sistemde belirleyici. Demokrat Parti’nin Genel Başkanı’na bu hadsizliği hangi hakla yapıyorsun, senin Demokrat Parti ile derdin ne?’ dedim. (Levent Gültekin’in bu sözleri söyletenin kim olduğunu biliyorum sözleri üzerine) Biliyorsan söylemiyorsan namertsin. Gültekin Uysal şahsiyetli delikanlı bir adamdır. Uysal, Demokratların 76 yıllık siyasi hareketinin lideridir.

 

“GÜLTEKİN UYSAL’A AKIL VERECEK ADAM ANASINDAN DOĞMADI”

Gültekin uysal’a akıl verecek adam anasından doğmadı. Sen nasıl bir TV’ye çıkıyorsun bunu biliyorum diyorsun. Levent Gültekin, Cuma günü bunları düzelticeğini söyledi. Bana çirkin sözler söyledi. Benim 20 yıllık AKP tetikçisi olduğumu dedi. Ben hadsizlik yapıyorsun dedim. Ben hayatını Türk milliyetçiliğine adamış biriyim. AKP’ye 2018 seçimlerine kadar en sert mücadeleyi vermiş bir Türk milliyetçisiyim. 2018 seçimlerinde Bahçeli, adayımız Recep Tayyip Erdoğan dediği için siyasette omurgalı olmanın gereği olarak liderimin işaret ettiği aday için oy istedim. Ama MHP’ye oy verin bana oy verin çiftçinin fındıkçının hakkını korurumum dedim. Ordulunun hakkının korurum dedim. 2018’in Eylül ayında 5 bin kişi ile AKP’ye karşı miting yaptım. Millet perişan dedim. Bana nasıl tetkikçi diyorsun. Bana ırkçı diyor. Halk TV’de program çıkışında saldırıya uğradığında ilk saldırıyı kınayan ve geçmiş olsun diyenlerdenim. Halk Tv ile de görüştüm bu yayıncılık değildir dedim.

CESARETİ VARSA BENİMLE YAYINA ÇIKSIN

Cesareti varsa benimle yayına çıkacak. Levent Gültekin’i Demokrat Parti’nin Genel Başkanı’ndan özür dilemeye davet ediyorum. Adamlık  da yazarlık da  gazetecilik de bunu gerektirir. Hiç kimsenin bir oyu da olsa bir partiye hakaret etme hakkı yoktur. Yüreği yetiyorsa canlı yayında söyleyecek bu sözleri. Halk TV’de karşıma çıksın. Bu tweetin muhatabı ne Davutoğlu ne Babacan’dır. Davutoğlu, darbeye maruz kalmış birisidir. Onuru ile oynanmış birisidir. AKP mağduru birisidir. Ali Babacan’ında AKP tarafından onuru oynanmış birisidir. Uysal’ın tweeti gayet açık ve net.”dedi

 

GÜLTEKİN UYSAL NE DEMİŞTİ?

“Türk Milleti’nin Cb Adayı ile ilgili beklentisinin 3 ölçüsü var;
1) 20 yıllık Akp döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak,
2) Seçilebilirlik,
3) Seçim sonrası 20 yılda Akp tarafından ‘devr-i sabık’ muamelesine maruz kalan TC Devleti’ni kurucu bir ruhla yeniden tesis etme yetisi!
Bir takım siyasi kararlar, aday belirleme süreçleri bir strateji meselesidir ve doğal bir zamanlaması vardır; ‘Akp veya birilerinin gönlü istedi’ diye bugünden bir beyanda bulunulmaz!”