Işık cemaatinin hedefinde Erdoğan’ın danışmanları var

Yayın tarihi: 26 Temmuz 2019 Cuma 10:07 am - Güncelleme: 26 Temmuz 2019 Cuma 10:50 am

Işıkçılar’ın hedefinde Erdoğan’ın danışmanları var. Işıkçılar Cemaati’nin yayın organı Türkiye gazetesi yazarı Ahmet Şimşirgil, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın danışmanlarını hedef aldı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışman sayısı tartışma konusu olmuş, milletvekillerinin bilgi taleplerine ‘cumhurbaşkanıyla ilgili soru sorulamayacağı’ gerekçesiyle yanıt verilmemişti. Erdoğan’ın merak edilen danışmanları milletvekillerine dağıtılan “önemli telefonlar” listesiyle ortaya çıkmıştı.

Ahmet Şimşirgil, “Beyefendi adına zarar vermek!” başlıklı yazısında, “Türkiye, 15 Temmuz darbe teşebbüsünden sonra üç senede üç seçim geçirdi. Nice sıkıntılı devrelerden geçti. Gerçekten beka meselesi denilen hassas devreleri atlattı.

Ekonomik sıkıntılara katlandı ve hala da katlanmaya devam ediyor. Böyle bir süreçte maalesef birçokları da hükumette oluşunu veya devlet adamlarını kullanarak köşe devşirmeye, yanlış işler yapmaya, parasına para katmak üzere dalavereli işlere girmeye ve hatta FETÖ borsası oluşturmaya kalktı.

İşte zaman zaman bu hataları, yanlışları dile getirdiğimizde dostlar hep, ‘Hocam seçime girerken bunları mı konuşacağız’, ‘seçim geçsin konuşalım’, ‘sen bari söyleme…’ dediler. Onların nokta-i nazarından bakınca bir bakıma haklıydılar. Fazla bir şey söyleyemedik ve çoğu zaman sustuk. Fakat AK Parti’ye zarar verenler susmuyordu” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANINA SESLENDİLER

“Onlar uygulamalarıyla hataları, yanlışları hep devam ettirdiler. Zira nasıl olsa kimse bir şey söylemiyor veya söyleyemiyordu. Zira yaptıkları her işi ‘Beyefendi’ adına yapıyorlardı(!)” diyen Ahmet Şimşirgil, şöyle devam etti:

“Aslında bu noktada iş artık danışmanlara düşüyor. Sayın Cumhurbaşkanına doğruları söyleyemeyecek, sıkıntıları arz edemeyecek danışman, orada durmamalı! Milletin derdini ifade edemeyecek olanlar derhal ayrılmalı! Şunu da açıkça ifade etmek gerekir ki bu noktada milletin Başkan’ın danışmanlarına güveni yok! Her birinin bunun cakasını satmak dışında ne yaptığı belli değil!

Sayın Cumhurbaşkanımız hakkı kendisine korkusuzca ifade edecek birkaç danışman bulmalı ve bunlarla ayda bir görüşmeli, sansürsüz dinlemeli, inanın AK Parti bir yılda yeniden eski heyecanını, dinamizmini kazanır!”

Danışmaları kim?

Listeye göre Cumhurbaşkanı’nın başdanışmanları şu isimlerden oluşuyor:

“Sadık Arslan Dışişleri Başdanışmanı, Lütfullah Göktaş Basın Başdanışmanı, Mustafa Varank, Yiğit Bulut, Sefer Turan, Hamdi Kılıç, Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, Ahmet Karayiğit, Dr. Cemil Ragıp Ertem, Saadet Oruç, Mehmet Uçum, Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Hamza Yerlikaya, Alev Dedegil, Prof. Dr. Seyit Sertçelik, Dr. Özlem Zengin, Gülay Samancı, Reha Denemeç, İhsan Şener, Oktay Saral, Yalçın Topçu, Maksut Serim, Mustafa Akış, Hakkı İlnur Çevik, Prof. Dr. Şükrü Karatepe, Ahmet Selim Köroğlu, Hasan Nuri Yaşar, Hidayet Türkoğlu, Ayşe Türkmenoğlu, Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, Adnan Tanrıverdi, Gülnur Aybet, Gülşen Orhan, Yavuz Atar, Hatice Karahan.”