Cem Yılmaz’ın NFT’leri satıldı

Yayın tarihi: 13 Ekim 2021 Çarşamba 3:04 pm - Güncelleme: 13 Ekim 2021 Çarşamba 3:04 pm

Cem Yılmaz’ın satışa çıkardığı NFT’ler satıldı. 3 NFT’si yaklaşık OpenSea’de 160 bin TL’ye alıcı buldu.

Komedyen Cem Yılmaz’ın geçtiğimiz günlerde tarafından satışa çıkardığı NFT’ler yeni sahiplerini buldu. Üç adet NFT, 160 bin TL’ye satıldı.

OpenSea adlı platformda satışa çıkarılan NFT’leri, satın alan kişiler WhiskyBath adlı bir kullanıcı, Rıza Selçuk Saydam ve Okan Uckun isimli kişiler oldu. Sinema ve stand-up camiasında tanınan sanatçı, bu gelişmeyle çizer/illüstratör yönüyle de gündem oldu.

NFT NEDİR, NASIL ÜRETİLİR? 

NFT yani Non Fungible Token olarak adlandırılan bu teknoloji büyük çoğunlukla dijital eserleri kripto zincirinde alınabilen ya da satılabilen ürünlere dönüştürüyor ve büyük kitlelere ulaştırmayı sağlıyor. NFT dijital bir şeyin kendine has olmasını sağlıyor. Yani bölünemeyen ve kendine has olan bir sembol bir sertifika gibi de düşünülebilir. NFT ile satılan ürünler aynı zamanda türünün tek örneği oluyor ve doğrulabilir varlıklara dönüştüğü için çok yüksek fiyatlara alıcı bulunuyor.

NFT’ler, Ethereum isimli bir blok zinciri geliştiricileri tarafından hazırlanmış ve ERC-727Ctoken standartlarına göre üretilmektedir. Kullanıcılarının blok zincirinin teknik dünyasında kaybolmaması için işlemlerin kolaylıkla gerçekleştirilmesine olanak sağlayan plaformlar bulunmaktadır. NFT üretimi için gereksinimduyulan tek şey dijital kripto para cüzdanıdır.