Cem Yılmaz: Başarı denen şey çok zehirli bir durum

Yayın tarihi: 16 Mayıs 2019 Perşembe 10:44 am - Güncelleme: 16 Mayıs 2019 Perşembe 10:44 am

Komedyen Cem Yılmaz, “Başarılı insanların ortak özelliği it gibi çalışmalarıdır” dedi.

Tuhaf Dergi’den Özlem Gürses’e konuşan Cem Yılmaz, “Başarı denen şey, insanı gerçek hayattan uzaklaştıran bir olgu olarak kafamda kodlanmış durumda. Başarı meselesi ‘yolun tamamlandığı’ hissini veriyor. Mesela başarı grafiği, hep yukarıya giden bir çizgi halinde gösterilmiştir. Çok zehirli bir durum” ifadelerini kullandı.

Yılmaz, başarısızlık ile ilgili olarak da şunları kaydetti:

“Evliliğimi sürdüremedim. Eski eşimle bunu konuştuk, kendisi de belki öyle hissediyordur, boşanma bende bir başarısızlık hissi uyandırdı. Herkes için ortak bir şey sanırım, kuzenim de boşandı mesela, çok benzer duygular: ‘Ben neleri yaptım hayatta bir bunu başaramadım…’ Bir çocuğa bakamadık karı-koca.”

Öte yandan Yılmaz çocukluğunda müzisyen olmayı çok istediğini fakat başarısız olduğunu söyledi.

Mayıs ayında okuyucularının karşısına Cem Yılmaz kapağı ve dosyası ile çıkan Tuhaf Dergi’de ünlü komedyeni yakın dostları kendi kelimeleriyle anlatıyor. Oyuncu Uğur Yücel, Cem Yılmaz’ın sahneye çıktığı ilk geceyi, yazar Can Yılmaz da ünlü komedyen ile kardeşlik ilişkilerini anlatıyor.

İftarlık Gazoz filminde beraber çalıştığı Yönetmen Yüksel Aksu, oyuncular Zafer Algöz, Zerrin Tekindor ve Nil Karaibrahimgil Yılmaz’ı anlattı. G.O.R.A, A.R.O.G, Arif V 216, Pek Yakında, Karakomik Filmler ve Yahşi Batı filmlerinde Yılmaz ile beraber çalışan Oyuncu Ozan Güven de Yılmaz’la ilgili düşüncelerini paylaştı.