Taylan Kulaçoğlu ve Hakan Gülseven serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 19 Mayıs 2020 Salı 10:58 am - Güncelleme: 19 Mayıs 2020 Salı 8:26 pm

Aktroller ve yandaş gazeteler tarafından hedef gösterildikten sonra bugün savcılık tarafından ifadeleri alınan Taylan Kulaçoğlu ve Hakan Gülseven, “tutuklama” talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmişti. Gülseven ve Kulaçoğlu serbest bırakıldı.

Tutuklama talebiyle sorgu hakimliğine sevk edilen Taylan Kulaçoğlu ve Hakan Gülseven serbest bırakıldı.

Geçtiğimiz hafta başlattıkları “İsimsizler Hareketi” ile AKP’ye yakın yandaş basının hedef gösterdiği gazeteci Hakan Gülseven ve Taylan Kulaçoğlu, Balıkesir’de gözaltına alındı.

Taylan Kulaçoğlu ve Hakan Gülseven’in gözaltı gerekçeleri belli oldu

Gülseven ve Kulaçoğlu’nun avukatlarından Tamer Doğan, sürece ilişkin Artı TV’ye açıklamalarda bulundu.

‘GÖZALTINA ALINACAKLARINI BİLİYORDUK’

Halkı ölümle tehdit edenler hakkında hiçbir soruşturma başlatılmadığının altını çizen Avukat Doğan, “Yönetenler bir yol seçmiş durumda bu yolu ilan ediyorlar bize. Bir iç savaş görüntüsü vererek faşizmi kurumsallaştırıyor” dedi.

“Bizler İsimsizler Hareketi ile Gülseven’in de Kulaçoğlu’nun da gözaltına alınacağını biliyorduk” diyen Doğan, iktidarın ölüm tehditleri savuran Sevda Noyan’ı, Fatih Tezcan’ı ve Aktrolleri korumak istediğini ifade etti.

CEM KARACA’NIN ŞARKISI SUÇ OLDU!

Kulaçoğlu’nun sosyal medya hesabı üzerinden Cem Karaca’nın “Durduramayacaklar halkın coşkun akan selini” parçasını paylaşmasının bir suç isnadı olarak sunulduğunu söyleyen Avukat Doğan, Kulaçoğlu’na “Bunları neden hedef gösterdiniz?” diye sorulduğunu söyledi.

‘TUTUKLAMA’ TALEBİYLE SULH CEZA HAKİMLİĞİNE SEVK EDİLDİLER

Bugün savcılık tarafından ifadeleri alınan Kulaçoğlu ve Gülseven, “tutuklama” talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Kulaçoğlu ve Gülseven hakkındaki son durumu, Kulaçoğlu’nun avukatı Tamer Doğan, Twitter’dan yaptığı paylaşımla duyurdu.

Doğan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Müvekkillerimiz Taylan Kulaçoğlu ve Hakan Gülseven savcılık ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle sorgu hakimliğine sevk edilmiştir.

Henüz tutuklanma gibi bir karar yok. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildiler. Savcılık sorgusu bitti ve savcı tutuklanmaları talebiyle müvekkillerimizi sevk etti. Şimdi orada savunma yapacaklar.”

KULAÇOĞLU VE GÜLSEVEN SERBEST BIRAKILDI

İkilinin avukatı Tamer Doğan Twitterdan yaptığı paylaşımda müvekkilerinin serbest bırakıldığını belirterek, “Düşmanlarımız çatlasın! Müvekkillerimiz serbest bırakıldı” ifadelerini kullandı.