Cem Bölükbaşı Formula 2 sezonu için çalışmalara başlıyor

Yayın tarihi: 20 Ocak 2022 Perşembe 2:34 pm - Güncelleme: 20 Ocak 2022 Perşembe 2:34 pm

Otomobil sporlarında adını sık sık duyuran milli otomobil sporcusu Cem Bölükbaşı, Formula 2’de yarışacak ilk Türk pilot olacak. Cem Bölükbaşı, sezonun ilk mücadelesini 22-23 Ocak’ta Abu Dhabi Yas Marina’da verecek.

Formula 2’de yarışan ilk Türk olarak adını tarihe yazdıran Bölükbaşı, yoğun geçecek sezon öncesi çalışmalarına başladı. Geçtiğimiz sezon Formula 3 Asya Şampiyonası adıyla düzenlenen yarış, bu yıl Formula Regional Asya Şampiyonası adıyla gerçekleştirilecek. 15 Şubat’a kadar sürecek organizasyonda Cem Bölükbaşı, Evans GP adına yarışacak.

Cem Bölükbaşı, daha önceden bildiği bir seride yarışacağını aktararak, “Geçen yıl en başarılı ilk 10 yarış pilotu arasında yer almış ve ilk kez çıktığım seride en iyi ikinci çaylak olmuştum. Bu yıl da bolca deneyim kazanıp kendimi geliştireceğim. Bu şampiyonanın hemen ardından herkesin merakla beklediği Formula 2 maceramız da başlayacak. Hayallerimin yanında olan herkese güzel haberler vermek için sabırsızlanıyorum.” dedi.

NE OLMUŞTU?

Espordan profesyonel piste geçiş yapan Cem Bölükbaşı 12 Ocak’ta 2022 sezonunda Formula 2 şampiyonluğu için yarışacağını açıklamış ve Türkiye’den büyük destek almıştı.

Türk sporunda bir ilk! Cem Bölükbaşı Formula 2’de

Formula 1’de tarihe geçen gece! Son yarışa iki pilot aynı puanda gidiyor