Celal Ülgen’den Adalet Bakanı Tunç’un Can Atalay açıklamasına tepki

Yayın tarihi: 1 Kasım 2023 Çarşamba 2:10 pm - Güncelleme: 1 Kasım 2023 Çarşamba 2:10 pm

Avukat Celal Ülgen TELE1’de katıldığı canlı yayında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç‘un Can Atalay açıklamasına tepki gösterdi.

Anayasa Mahkemesi (AYM), 25 Ekim’de Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) Hatay milletvekili seçilen Can Atalay’ın ‘Seçilme hakkı’ ve ‘Kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı’ yönlerinden hak ihlali olduğuna hükmetti. AYM’nin 9 üyesinin ‘Hak ihlali’ yönünde oy kullandığı, 5 üyenin ise ret oyu kullandığı karar önceki hafta İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaşmasına rağmen mahkeme hala harekete geçmedi.

Atalay’ın hukuksuz bir şekilde tutukluluğuna ve mahkemenin sessizliğine tepkiler büyürken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan açıklama geldi.

Tunç şu ifadeleri kullandı:

“Adalet Bakanı’nın yorum yapması mümkün değil. Yargı bağımsızdır. Türkiye Cumhuriyeti devleti hukuk devletidir. Yorum farkıyla anayasanın bazı maddelerinin yok sayılması anayasaya aykırıdır. Anayasamızda yüksek mahkemeler vardır. Yargı sürecini bekleyeceğiz. Karara saygı duyacağız. Yargıtay’ın vereceği karara bakacağız. Hep beraber süreci inceleyeceğiz. Hep beraber hukuk devletini koruyalım. 83. madde yeni icat edilmedi. Hukuk devletini korumak herkesin görevidir.”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan ‘Can Atalay’ açıklaması

CELAL ÜLGEN’DEN TEPKİ

TELE1’de Ülkü Çoban’ın sunduğu Gün Ortası programına konuk olan Avukat Celal Ülgen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un Can Atalay açıklamasına tepki gösterdi. Celal Ülgen ” Kendi bildikleri doğrular söyleyerek bizleri çürümüş yargı karşısında sanki yargı varmış gibi bir inanca sevk etmek istiyorlar. Bir kere Adalet Bakanı’nın yaptığı yorumlar temelden yanlış ve yararsız’ dedi.