Celal Ülgen: Emekli amirallerin gözaltı süresi uzatıldı

Yayın tarihi: 8 Nisan 2021 Perşembe 2:23 pm - Güncelleme: 8 Nisan 2021 Perşembe 3:06 pm

Avukat Celal Ülgen, ‘Montrö’ bildirisine imza attığı gerekçesiyle 4 gündür gözaltında olan 10 emekli amiralin gözaltı süresi 4 gün daha uzatıldığını açıkladı.

Avukat Celal Ülgen’in aktardığına göre, 4 gündür gözaltında olan 10 emekli amiralin gözaltı süresini 4 gün daha uzatıldı. Gözaltı süresinin 4+4+4 şeklinde ilerlediği belirten Ülgen, şunları kaydetti: “Üçüncü dört günlük dilimi de kullanabilirler. Çünkü yaşları nedeniyle gözaltına alınmayan ifade vermeleri için çağırılan 4 emekli amiralin de ifadesi pazartesi günü alınacak. Bir günde hepsinin ifadelerini almak mümkün değil.”

BirGün’den Gökay Başcan’a konuşan Ülgen, gözaltına alındığı tarihten itibaren delillerin toplanması ve işlemlerin başlanması gerektiğine dikkat çekerek, “Geçtiğimiz bu dört günde hiçbir iade alma girişeme olmamıştır. Bu şöyle bir çelişki yaratmaktadır. Elinizde yeterli delil bulunmuyorsa kuvvetli şüphe de bulunmamaktadır. O zaman neden gözaltı yapıldı. Elinizde delil var ise neden ifade alma işlemleri başlatılmadı?” diye sordu.

Emekli amirallerin avukatı: Tehdit alıyorum