Celal Doğan ‘Proje’ iddialarına yanıt verdi

Yayın tarihi: 22 Şubat 2019 Cuma 12:57 pm - Güncelleme: 22 Şubat 2019 Cuma 12:57 pm

DSP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan seçim yarışını değerlendirdi. HDP’de siyaset yapmasının kullanılacağını ancak bunun kendisini ‘ırgalamayacağını’ söyleyen Doğan, “DSP’nin Gaziantep’te parti binası yok, tabelası yok ama o temiz mazisi var, bir de kuşu. Ben adres olarak DSP’nin kuşunu aldım. O nedenle proje lafını kabul etmiyorum” dedi.

DSP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celal Doğan, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’nde (GGC) basın mensupları ile bir araya geldi.

Gazete Duvar muhabiri Murat Güreş’in haberine göre, Doğan, CHP’de yer bulamayanların DSP’ye geçmesinin bir ‘proje’ olup olmadığı yolundaki soruyu, “Proje lafına inanmam. Projeler genellikle iktidar belirlemek içindir onu da ABD yapar. 40-50 yıllık olur. Hiç uzağa gitmeden Irak’a bakın ne demek istediğimi anlarsınız” dedi.

CHP ile İYİ Parti anlaşamadığı için aday olduğunu kaydeden Doğan, “İki parti anlaşamadı. Bunun üzerine bana 3 bin 561 telefon, 6 binin üzerinde mesaj geldi. Toplumsal talep olmasa idi, gidip evime dinlenecektim. Bu süreçte Millet Partisi, Saadet Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi bana adaylık teklif ettiler. Ama ben geçmişi tertemiz olan Ecevit’in, tertemiz partisi olan DSP’yi tercih ettim. Adını saydığım partilerle birlikte ANAP’lısı, DP’lisi, DYP’lisi herkes şu an yanımda. Birlikte çalışıyoruz ve tam merkezdeyiz”dedi.

Adaylık sürecine ilişkin bilgi veren Doğan, “köydeki zengin ama fakir kızla bütün delikanlıların evlenmek istediği” şeklinde bir benzetme yaparak, “Seçime bağımsız girsem meclis üyem olmayacaktı. Üstelik 200 tane dilekçe verip adımı mercekle bile okunamayacak bir yere yazarlar, seçmen asla bulamazdı. Düşündüm, taşındım. 1977’de meclise milletvekili olarak Ecevit ile girmiştim. Kendisi ile 4 yıl çalıştık. Türkiye siyasetinin en temiz siyasetçisi idi. DSP’nin Gaziantep’te parti binası yok, tabelası yok ama o temiz mazisi var, bir de kuşu. Ben adres olarak DSP’nin kuşunu aldım. O nedenle proje lafını kabul etmiyorum. Ben, hiçbir partinin genel başkanını yada yöneticisini aramadım. CHP bana talip oldu, İYİ Parti ile anlaşamadı. Ben halk ittifakının adayı olarak seçime giriyorum” dedi.

ALLAH KİMSEYİ VATANSIZ KOYMASIN AMA BU KENT BİTMİŞ DURUMDA’

Gaziantep’in kendisinin 15 sene önce bıraktığı 24 saat yaşayan canlı şehir olmadığını belirten Doğan açıklamasına şöyle devam etti: “Gaziantep’i gezdiğiniz zaman bir Türk kenti değil, Arap kenti görüntüsü veriyor. Allah kimseyi vatansız koymasın ama kent bu bakımdan bitmiş durumda. Asayiş yönünden, mülteciler açısında, sevgi-saygının azalması bakımından şehir terk ediliyor.

Şu an önümde bir bardak su var. Bizim dönemimizde su ozonla temizlendi. Belediye başkanlığım döneminde hiç şişe suyu kullanmadım. Şimdi ozon ünitesi devre dışı bırakıldığı için musluk suyu içilemiyor. Yine benim başkanlığım döneminde kentin havası Türkiye’de ilk 4 arasında idi. Şimdi insanlar nefes alamıyor. Biz 1 gram kükürt oranı yüksek kömürü o zaman şehre sokmadık. Erzurum yaylası gibi idi havamız. Her saat canlı, her saat dinamik bir şehir idik, gelinen noktada hava karardıktan sonra kent sessizliğe bürünüyor. Halk ittifakının adayı olarak bu seçime iddialı giriyoruz. Ben kaybettiğim seçimde Dr. Asım Güzelbey ile enfes bir yarış yaşadım. Şimdi de Türkiye’ye örnek olacak bir seçim çalışması yapacağız. 4 aday yarışıyoruz. Burada adayların ağabeyi olduğum için bu olgunluğun sağlanması da bana düşer. Gıpta edilen bir seçim yarışı olacağını şimdiden söyleyebilirim.”

‘BEN 2 DEFA GELDİM, FATMA ŞAHİN GELMEDİ’

Rakiplerinin seçim çalışmalarında kendisi ile ilgili sadece HDP’de siyaset yapmasını kullanacaklarını ancak bunun kendisini ‘ırgalamayacağını’ söyleyen Doğan, ”Bu şehirde birbirimizin cenazesine bile gidemeyecek duruma geldik. Fatma Şahin’in annesi vefat ettiğinde ben 2 defa İstanbul’dan geldim. Ancak benim kız kardeşim vefat ettiği zaman kendisi gelmedi, gelmek isteyenler de o gelmedi diye gelmedi. Hiç kimse ‘Celal Doğan çalışmadı, güzel bir kent yaratmadı, Gaziantep marka şehir olmadı’ diyemez. Dün bu kent için nasıl çalıştıysak bugün de aynı şekilde çalışacağız. Abartılı vaatlerle değil, gerçek projelerle halkın karşısında olacağız. Siyasette söylediğiniz bir cümle yıllar sonra karşınıza çıktığında mahçup olmamalısınız” şeklinde konuştu.