Çekilişi yapan firma 400 milyon liranın online bilete çıktığını TELE1’e doğruladı!

Yayın tarihi: 2 Ocak 2024 Salı 3:32 pm - Güncelleme: 2 Ocak 2024 Salı 5:31 pm

Özel Haber: Barış Önal

Sisal Şans, Milli Piyango İdaresince düzenlenen 400 milyonluk yılbaşı çekilişinin online biletle Kolombiya’ya çıktığı yönündeki iddialara TELE1’e yaptığı açıklamayla yanıt verdi. Sisal Şans 400 milyon liralık ikramiyenin internet satışına çıktığını doğruladı.

CHP’li Özgür Karabat, Milli Piyango‘da 400 milyon liralık büyük ikramiyenin Kolombiya’da online bilete çıktığını öne sürdü, AKP’ye de tepki gösteren Karabat “Neresinden bakarsanız bakın tam bir skandal” dedi. TELE1’den Barış Önal, söz konusu iddialarla ilgili çekilişi düzenleyen firma olan Demirören Grubuna bağlı Sisal Şans’a ulaştı. Sisal Şans’tan yapılan açıklamada 400 milyon liralık büyük ikramiyenin online satışa çıktığı doğrulandı. Sisal Şans’tan TELE1’e yapılan açıklamada, 400 milyon liranın tahsil edilip edilmediğinin bilinmediği ancak erkek bir kullanıcıya çıktığı vurgulanarak, “400 milyonluk bileti alan kullanıcımız Milli Piyango Online’dan bir bilet satın almış. Milli Piyango Online’da da üye olurken her hangi bir il ilçe bilgisine erişim sağlayamıyoruz. KVKK gereğince de o hesaplara erişim sağlayamıyoruz. Bundan dolayı da tutarı çekip çekmediği hakkında bilgi sahibi değiliz” denildi.

 

Milli Piyango’da büyük ikramiye Kolombiya’ya çıktı iddiası! ‘Tam bir skandal’

Biletin Kolombiya üzerinden alındığı iddialarına da yanıt veren Sisal Şans temsilcisi, “Biz dahi bunu bilemeyiz. Çünkü bizim kullanıcılarımız üyelik oluştururken TC Kimlik numarası, doğum yılı, cep telefonu numarası ve mail adresi bilgisi talep edilmekte. Herhangi bir il ilçe bilgisi talep edilmez. Milli Piyango Online olarak bizi ilgilendirse dahi hangi ile ilçeye çıktığı konusu hakkında bilgi sahibi olamayız” dedi. Yurt dışından siteye girişin yapılmadığını söyleyen Sisal Şans temsilcisi, “Türk vatandaşları üyelik oluşturabilir ve sadece Türkiye’den giriş yapılabilir. Yaşadığı ülke izin vermediği için giremez. VPN olarak girebilir onun haricinde hesabı olsa bile sistem girişini engeller. Sadece Türkiye’den girişe açıktır bizim sistemimiz. VPN de çok düşük bir olasılık. Ancak Türkiye’den giriş yapılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Milli Piyango İdaresinden TELE1’e yapılan açıklamada ise, “2020 yılı 1 Ağustos tarihi itibarıyla Milli Piyango karşılığı nakit olan bütün oyunları 49 yıllığına Türkiye Varlık Fonu tarafından alındı. Varlık Fonu tarafından yapılan bir ihaleyle de Demirören Grubu’na bağlı 10 yıllığına Sisal Şans Grubu diye bir firmaya verilmiş durumda. Çekilişte sadece gözetmen olarak bulunduk” denildi.

SİSAL ŞANS HABERİMİZDEN SONRA AÇIKLAMA YAPTI

Haberimizden sonra Sisal Şans tarafından yapılan yazılı açıklamada, ikramiyenin İstanbul’da yaşayan 1969 doğumlu erkek bir vatandaşa çıktığı belirtili.

Kaynak: TELE1