Cebeci Stadyumu’na Millet Bahçesi planı durduruldu

Yayın tarihi: 8 Haziran 2022 Çarşamba 11:12 am - Güncelleme: 8 Haziran 2022 Çarşamba 11:20 am

Ankara’da Millet Bahçesi yapılması planlanan Cebeci İnönü Stadyumu‘nun yıkımını mahkeme durdurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ tarafından Cebeci Stadyumu’nun Millet Bahçesi’ne dönüşmesi için nazım imar planı ve uygulama imar planı değişikliği yapıldı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, yapılan plan değişikliğini yargıya taşıdı. Ankara 17. İdare Mahkemesi, telafisi mümkün olmayan zararlar verileceğini belirterek, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

HUKUKSAL SÜREÇLERE RAĞMEN YIKILDI

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Cebeci Stadyumu devam eden tüm hukuksal süreçlere rağmen Millet Bahçesi yapılması için geçen yıl temmuz ayında yıkıldı. İdare Mahkemesi’nin verdiği yürütmeyi durdurma kararıyla yerine Millet Bahçesi yapılmasının yürütmesi durduruldu. Planın iptal edilmesi ve Cebeci Stadyumu’nun yeniden yapılması için mücadeleye devam edeceğiz

Anı değeri ve bellek değeri vardır. İnönü Stadının sadece Ankaralılar için değil, müsabakalara gelen kişiler için de anı değeri taşıyor. Stadın kent için değeri tartışılmazdır. Tüm çabalarımıza hukuksal süreçlerimize rağmen, Cumhuriyetin simge yapısının yıkımı sürecinde sorumluluğu olan kişi ve kurumlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız.

İHALE İPTAL EDİLMELİ

Candan ihalesi yapılan Cebeci Stadyumu’na yönelik, “Yıkılarak, Millet Bahçesi adı altında yapılaşmaya açılmasına yargı dur demiştir. 26 milyon liraya ihalesi yapılan sözleşmesi imzalanan Millet Bahçesinin ihalesi ivedilikle iptal edilmelidir” diye konuştu.

 

Yerine cami ve millet bahçesi yapılacak Cebeci Stadyumu için mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı