CD Projekt RED önemli açıklamalarda bulundu

Yayın tarihi: 18 Aralık 2020 Cuma 9:00 am - Güncelleme: 17 Aralık 2020 Perşembe 1:22 pm

2020’nin en çok beklenen oyunu Cyberpunk 2077 ile ilgili yapımcı CD Projekt RED önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar.

2020’nin en çok beklenen oyunu olan Cyberpunk 2077 nihayet satışa çıktı. Çıkmasına çıktı ama bu sefer de PS4 ve Xbox One cephesinden tepkiler yükseldi. Bilindiği üzere oyun Kasım ayında bu iki platformdaki performans iyileştirmeleri bahane gösterilerek Aralık ayına ertelenmişti.

Fakat bu 1 aylık süreç oyunun PS4 ve Xbox One için kusursuz hale gelmesine yetmiş değil. Oyunu satın alanlar ise aldıklarına bin pişman. Çünkü Cyberpunk 2077, PS4 ve Xbox One’ı o kadar zorluyor ki konsollar bir aşamadan sonra ısınarak kapanıyor.

CD Projekt RED

Yapımcı ekip bu konu ile ilgili açıklamalarda bulunmuş ve dileyen oyuncuların Cyberpunk 2077’yi iade edebileceklerini belirtti.

Bu açıklamaya rağmen pek çok oyun sever Cyberpunk 2077’yi iade edemediği için şikayetçi oldu. İade taleplerinin reddedilmesinin sebebi de ortaya çıktı.

Yapımcı ekibin hem Sony, hem de Microsoft ile özel bir iade anlaşması yapmadığı açıklandı. Dolayısıyla diğer oyunlar için işleyen prosedür Cyberpunk 2077 için de geçerli. Peki bu sistem nasıl işliyor? Hemen belirtelim.

Normalde PlayStation 4 için aldığınız bir oyunu iade edebilmeniz için hiç oynamamanız hatta konsolunuza bile indirmemeniz gerekiyor. Dolayısıyla oyun severlerin çok büyük bir bölümünün iade talebinin ret edilmesi normal diyebiliriz.

Instagram Lite düşük donanımlı telefonlar için çıktı