Çaykur Rizespor’u 6 golle geçen Fenerbahçe’de Serdar Dursun tarihe geçti

Yayın tarihi: 22 Nisan 2022 Cuma 10:57 pm - Güncelleme: 22 Nisan 2022 Cuma 10:57 pm

Süper Lig’in 34. haftasında Çaykur Rizespor’a konuk olan Fenerbahçe, henüz ilk dakikada 10 kişi kalan rakibi karşısında sahadan 6-0’lık skorla ayrıldı. Sarı-Lacivertliler adına hat-trick yapan Serdar Dursun, Fenerbahçe tarihine geçti.

Fenerbahçe ligin 34. haftasında Çaykur Rizespor deplasmanından 6-0’lık farklı skorla galip ayrıldı. Son 10 maçta 9. galibiyetini alan sarı-lacivertlilere üç puanı getiren golleri Diego Rossi, Serdar Dursun (3), Enner Valencia ve Nazım Sangare kaydetti.

SERDAR DURSUN KULÜP TARİHİNE GEÇTİ

Fenerbahçe’de Serdar Dursun, Çaykur Rizespor karşısında ikisi penaltıdan olmak üzere kaydettiği üç golle hat-trick yaptı. İlk yarının son anlarında iki kez penaltıdan ağları havalandıran Serdar Dursun, 51. dakikada ise Arda Güler’in kaleciden dönen kafa topu tamamladı ve maçta üçüncü golünü kaydetti.

Ligin ilk yarısında Fenerbahçe’nin, Kadıköy’de Çaykur Rizespor’u 4-0 yendiği maçta da üçleme gerçekleştiren Serdar Dursun, Süper Lig tarihinde bir sezonda aynı takıma karşı iki maçta da hat-trick yapan ilk Fenerbahçeli futbolcu oldu.

Süper Lig’de daha önce bir sezonda aynı takıma hat-trick yapan isim Serkan Aykut olmuştu. Serkan Aykut, 1999-2000 sezonunda Samsunspor formasıyla Kocaelispor karşısında iki maçta da hat-trick yapmıştı.

Fenerbahçe’de Mesut Özil çıkmazı