Çavuşoğlu’ndan maket provokasyonu kararına tepki

Yayın tarihi: 17 Ocak 2023 Salı 8:06 pm - Güncelleme: 17 Ocak 2023 Salı 8:06 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsveç’in başkenti Stockholm’de maketinin asılması provokasyonuna Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan tepki geldi. Çavuşoğlu, “Bu eylem teröristler tarafından yapılıyor. İfade özgürlüğünden bahsediyorlar” dedi.

Dışişleri Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile ortak basın toplantısı düzenlendi. Erdoğan’ı ve Türkiye’yi hedef alan maket provokasyonuyla ilgili çarpıcı bir karar verildi. Bölge savcısı Lucas Eriksson, soruşturmaya gerek olmadığını söyledi. Çavuşoğlu, İsveç’in başkentinde PKK destekçileri tarafından AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik provokasyonu hakkındaki karara ilişkin açıklamada bulundu.

Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“Savcının soruşturmaya gerek yoktur kararı son derece absürttür. Bu eylem teröristler tarafından yapılıyor. İfade özgürlüğünden bahsediyorlar. Bu saldırı, provokasyon ırkçı bir saldırı. Irkçılık İsveç’te suç mu değil mi? Onun cevabını versinler. Nefret suçu içeriyor mu? Evet içeriyor. Nefret suçu İsveç’te suç mu değil mi, bunun cevabını versinler. Bu, ırkçı ve nefret suçu içeren bir eylemdir.”

İsveç provokasyonunda savcı soruşturmaya gerek duymadı