Çavuşoğlu’ndan koronavirüs açıklaması: 17 ülkeye tıbbi malzeme gönderdik

Yayın tarihi: 25 Mart 2020 Çarşamba 11:35 am - Güncelleme: 25 Mart 2020 Çarşamba 12:14 pm

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, koronavirüs salgını nedeniyle yurt dışında 32 vatandaşımız hayatını kaybettiğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, koronavirüs gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu’nun açıklamasından satır başları şöyle:

– Dün akşam itibarıyla 8 ülkeden 11 seferle, 2 bin 721 Türk öğrencinin daha yurda getirildi.

– Ülkelerin Dışişleri Bakanları ile bazen ticaretle ilgili, bazen vatandaşlarımızın durumu ile görüşmeler gerçekleştirdik. Birçok ülkeden tıbbi malzeme talebi geldi. Bugüne kadar 17 ülkeye tıbbı malzeme gönderdik. Bir fon oluşturması için teklif verdik.

– Dünyanın en zengin değil ama en cömert ülkesiyiz. Uluslararası toplumun her zamankinden daha fazla iş birliği içinde olması gerekiyor. Devletimiz bir karar alırken vatandaşlarımıza ceza olsun diye almıyor, amacımız vatandaşlarımızın can sağlığı. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın sokağa çıkmamalı, devletimiz gerekli desteği veriyor. Vatandaşlarımızın da bu konuda hassasiyeti var, yeter ki onlar çıkmasınlar. Son günlerde bunu da suistimal edenler var, video çekenler yapanlar oldu. Bu duyurudan haberi olmayan yaşlı vatandaşlarımız var.

– İşi olmayan vatandaşlarımızın da sokağa çıkmaması gerekiyor hem yurt içinde hem de yurt dışında. Her gün yeni bir açıklama yapılıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız 100 milyar liralık paket açıkladı. Vatandaşlarımızın bu süreçten en az hasarla geçirmesi için devletimiz elinden geleni yapıyor. Tedbir alınıyor.”

– Ticaretin zarar görmemesi için çaba harcıyoruz.

– 69 ülkeden tıbbi malzeme talebi geldi, 17 ülkeye gönderdik.

– İspanya Dışişleri Bakanı ile görüştüm, bizden maske talep ettiler.

Dünyanın yarısı eve kapandı… İsviçre’de 2 Türk hayatını kaybetti, Avrupa’da bilanço ağırlaştı

NE OLMUŞTU?

Dün gece saatlerinde İtalya’dan gelen 188 öğrenci Kovid-19 önlemleri kapsamında Samsun’da yurda yerleştirildi. Türkiye’de farklı şehirlerdeki üniversitelerde eğitim görürken Erasmus programları kapsamında İtalya’nın Roma ve Milano kentlerine giden öğrencilerden 188’i, Milano’dan havalanan Türk Hava Yollarına ait uçakla Samsun Çarşamba Havalimanı’na getirildi.