Çavuşoğlu’ndan Güney Kıbrıs’a PYD tepkisi!

Yayın tarihi: 20 Ocak 2022 Perşembe 3:06 pm - Güncelleme: 20 Ocak 2022 Perşembe 3:06 pm

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Estonya Dışişleri Bakanı Eva-Maria Liimets ile Ankara’da düzenlediği ortak basın açıklamasında Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin terör örgütü PKK/PYD’ye temsilcilik açma izni vermesine tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Estonya Dışişleri Bakanı Eva-Maria Liimets ile Ankara’da düzenlediği ortak basın açıklamasında Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ni hedef aldı. Çavuşoğlu PKK/PYD’ye temsilcilik açmasına izin veren Güney Kıbrıs Rum Yönetimi hakkında, “Türkiye’ye ya da KKTC’ye bir saldırı olursa bunun bedelini ödetiriz. Ateşle oynamasınlar” ifadelerini kullandı.

KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu da Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne tepki göstermiş ve yazılı açıklama yapmıştı. Bakan Ertuğruloğlu yaptığı yazılı açıklama şu şekilde:

“Kıbrıs’ta Türklere toplu katliam yaparak Ada’yı kana bulayan, terör destekçisi Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tahrikkar girişimlerini sürdürüyor. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi İçişleri Bakanlığının 12 Ocak’ta yapılan bir başvuru ile terör örgütü PKK’nın Suriye’de konuşlu siyasi kolu olan PYD’ye Güney Kıbrıs’ta temsilcilik açtığını Rum basın kaynaklarından da duyuruldu. Avrupa Birliği (AB) üyesi Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin bu tahrikkar girişiminin bölgemizde ve Doğu Akdeniz’de barışa hizmet etmeyeceği aşikardır”

Erdoğan Arnavutluk Başbakanı Rama’yı hayrete düşürdü