Çavuşoğlu’dan ABD’nin çekilme kararı hakkında açıklama

Yayın tarihi: 21 Aralık 2018 Cuma 11:23 am - Güncelleme: 21 Aralık 2018 Cuma 11:40 am

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavışoğlu, “ABD’nin Suriye’den çekilme kararını memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

Malta’da konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “ABD’nin Suriye’den çekilme kararını memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

Çekilme sürecinde koordinasyonun önemine ve orada boşluk oluşmasına izin verilmemesi gerektiğine işaret eden Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

“Suriye’nin bütünlüğünün yanındayız. DAEŞ ile uzun süredir mücadele ediyoruz, artık yenilgiye uğratıldığını düşünüyoruz. ABD’nin geri çekilmesi konusunda koordinasyon gerekiyor. Görüşmeler yapıyoruz, diyalog devam ediyor. Münbiç haritası mevcut, ne şekilde uygulanacağını çekilme öncesi gözden geçireceğiz. Orada boşluk oluşmasına izin verilmemeli. YPG/PKK’nın da olduğu terör örgütlerinin burada herhangi bir şekilde hareket alanı verilmemeli. Başka bir terör örgütünü kullanarak DEAŞ ile mücadele edilmemesi için ABD’yi uyarmıştık. Bu noktadan sonra siyasi sürece odaklanmamız gerekiyor. Suriye için anayasa komisyonunun 2019 başında gerçekleştireceği toplantı siyasi çözüm için önemli olacaktır. Bu noktadan sonra siyasi sürece odaklanmamız gerekiyor. Suriye için anayasa komisyonunun 2019 başında gerçekleştireceği toplantı siyasi çözüm için önemli olacaktır.”