Yardım hesabına tepki: ‘IBAN devleti’

Yayın tarihi: 30 Temmuz 2021 Cuma 2:33 pm - Güncelleme: 30 Temmuz 2021 Cuma 5:50 pm

Manavgat’ta yangın bölgesine giden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, valiliğin ‘yardım hesabı’ açacağını duyurarak, “Milletimiz cömerttir. Elinden gelen desteği her zaman yapar” ifadesini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Antalya’nın Manavgat ilçesindeki yangın yönetim merkezinde gazetecilere, yangınlarla ilgili açıklama yaptı. Çavuşoğlu açıklamasında valiliğin hesap açacağını bildirerek şu açıklamayı yaptı:

İLGİLİ HABER| Kızılay yangın felaketini fırsata çevirmeyi ihmal etmedi

Nakdi yardım yapmak isteyen vatandaşlarımız da oldu. Talepte bulunanlar oldu. Bu amaçla valiliğimiz bir hesap açıyor. Bu hesabı kendisi duyuracaktır. Dün akşam TOBB Başkanımız aynı şekilde aradı, 5 milyon lira bu hesaba para göndermek istediklerini söylediler. Duyarlı vatandaşlarımıza çok teşekkür ederiz. Milletimiz cömerttir, elinden gelen desteği her zaman yapar. Antalyalı ve Manavgatlı hemşehrilerimize çok teşekkür ediyoruz. Onlar da yangından etkilenen gerek vatandaşlarımıza sahip çıkma konusunda gerekse ilgili yardımları ulaştırma konusunda çok duyarlılar, teşekkür ederiz. Yiyecek içecek konusunda çok fazla ürün geldi, ona ihtiyaç yok ama nakdi yardım yapmak isteyenler valiliğimizle temasa geçebilirler.

Çavuşoğlu’nun açıklamasına sonrası yurttaşlar her doğal afette AKP iktidarının halka IBAN vererek para istemesine tepki gösterdi.

Memlekete Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de “Bu kez de Dışişleri Bakanı vatandaşa “Pamuk Eller Cebe” diyor. Cihan devleti olacağız diye yola çıkanlar devleti “IBAN Devleti” yaptı!” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Twitter’dan gelen tepkilerin bazıları şöyle: