Çavuşoğlu: Ateşkeste Ermenistan Başbakanı’nın imzası var, yine bozarlarsa bedelini öderler

Yayın tarihi: 12 Kasım 2020 Perşembe 10:07 am - Güncelleme: 12 Kasım 2020 Perşembe 10:07 am

Karabağ’da imzalanan ateşkesle ilgili olarak açıklamlarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Ateşkesi yine bozarlarsa bedelini öderler” açıklamasında bulundu.

Azerbaycan’a giden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Karabağ’da imzalanan ateşkesle ilgili olarak “Ateşkeste Ermenistan Başbakanının imzası var mı, var. O, ülkeyi bağlar. Ateşkesi yine bozarlarsa bedelini öderler” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, “Bu süreçten Minsk üçlüsünün ders çıkarması gerekiyor, özellikle Fransa’nın. Ateşkesten sonra bile taraflı açıklamalar yapıyorlar” dedi.

Bakan Çavuşoğlu’nun açıklamalarından satır başları:

“TÜRKİYE VE RUSYA AYNI İŞLEVİ GÖRECEK”

“Ev sahibi ülkenin de rolü önemli. Ama merkezin ihlal olursa tespit eder. Bu ihlallere karşı hangi tedbirler alınacağına dair tedbirler alır. Yarın gelecek heyetle detayları görüşeceğiz. Türkiye ve Rusya birlikte aynı işlevi görecek.”

“İHTİYAÇ DUYULURSA TEZKERE MECLİS’TEN GEÇER”

“Tabii yurtdışına misyon gönderildiği zaman ihtiyaç duyulursa tezkere meclisten geçer. En son olarak Libya’ya meclisten tezkere geçti. Bunun hukuki boyutlarını Meclis’le değerlendiririz. Söz konusu Azerbaycan olursa gazi Meclis’imiz büyük bir şevkle böyle bir talebi destekleyeceğini düşünüyorum.”

Kremlin paylaştı; işte Karabağ Anlaşması

Paşinyan: Savaşı bitirmek için Rusya ve Azerbaycan liderleriyle bir bildiri imzaladım