Çatışmalar eşliğinde El Clasico!

Yayın tarihi: 19 Aralık 2019 Perşembe 12:43 pm - Güncelleme: 19 Aralık 2019 Perşembe 12:43 pm

El Classico’da Barcelona ile Real Madrid, Camp Nou’da karşı karşıya geldi. Dünyanın nefesini tutarak izlediği dev maçta stadyum dışında yaşanan olaylar karşılaşmanın önüne geçti.

Gökhan Çıra, Fatih Terim’den özür diledi

İspanya La Liga’da Barcelona ile Real Madrid karşı karşıya geldi. Camp Nou’da oynanan mücadele 0-0 sona erdi. La Liga’da 17 yıl ve 49 maç sonra ilk kez bir El Clasico golsüz sona erdi. Zinedine Zidane Camp Nou’daki namağlup ünvanını korurken 93 bin 426 biletli seyircinin izlediği karşılaşmada 17 yıl sonra 0-0’lık sonuç ortaya çıktı. Mücadeleye damga vuran olay ise bambaşkaydı.

İspanya’da ilk defa Real Madrid ve Barcelona takımları, karşılaşmanın hakemleriyle birlikte maç öncesine aynı otelde kampa girdi. Maç günü Barselona’ya gelen Real Madrid ile Katalan takımının Nou Camp Stadı’na gidişleri polis araçlarının güvenlik koridoru eşliğinde sorunsuz gerçekleşti.

Stat girişlerinde taraftarların üzerini arayan polis, bağımsızlık yanlısı grupların protesto amaçlı bastırdıkları, futbolcu Lionel Messi figürlü karton yüz maskeleriyle girişe müsaade etmedi.

Buna rağmen stadyumdaki bir grup, “Demokratik tsunami” adlı bağımsızlık yanlısı grubun sloganı olan “İspanya otur ve konuş” ile “bağımsızlık”, “özgürlük” yazılı dövizleri maç boyunca sık sık açtı.

“Demokratik Tsunami”nin çağrısıyla stadyum dışında toplanan yaklaşık 5 bin bağımsızlık yanlısına ise polis tarafından müdahale edildi.

Polis ilk olarak “Demokratik Tsunami” ile Barcelona takımının fanatik taraftar grubu Boixos Nois arasında çıkan bir kavgaya, ardından stadyuma girmeye çalışan, çevreye zarar veren, taş ve şişe atan gruba müdahale etti.

 

BÜYÜK OLAYLAR ÇIKTI

Demokratik Tsunami” adlı ayrılıkçı sivil örgütün, El Clasico olarak adlandırılan Barcelona-Real Madrid maçını bloke etme çağrısıyla Nou Camp Stadı çevresinde toplanan bağımsızlık yanlısı Katalan grupların eylemi olaylı sona erdi. Karşılaşmanın oynandığı sırada stadyum dışında taşkınlık yapan ve güvenlik görevlilerine taş ve şişe atan Katalan gruplara polis müdahale etti.

21 YARALI

Nou Camp Stadı çevresindeki çıkan olaylarda 21 kişi yaralandı.5 GÖZALTIKatalonya yerel polisi de çıkan olaylardan dolayı 5 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.Polis, olayları durdurmak için plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandı.

5 GÖZALTI

Katalonya yerel polisi de çıkan olaylardan dolayı 5 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Polis, olayları durdurmak için plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandı. Karşılaşmanın ardından ise iki takım futbolcuları arasında dostça görüntüler vardı. La Liga’da Barcelona, gelecek hafta Alaves’i ağırlayacak. Real Madrid ise Bernabeu’da Athletic Bilbao’yu konuk edecek.