‘Pazarda birbirine sürtünen varoşlar, mal ergenler…’

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2020 Pazartesi 9:16 am - Güncelleme: 25 Mayıs 2020 Pazartesi 4:31 pm

Sokağa çıkma yasağı olan 68 yaşındaki Sabah yazarı Engin Ardıç, “Profesörler, ergenler, bir türlü laf anlamayan, çarşıda pazarda birbirine sürtünen varoşlar sıkıntı verdi” diyerek salgın konusunda halkı aşağılamayı tercih etti.

Yıllardır her türlü eleştiriyit ‘seçkincilik’ olarak yaftalayan kimi iktidar kalemşorları, koronavirüs günlerinde halkın kimi tepkilerinden rahatsız olunca halkı aşağlamaya başladı.

Koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağı olanların kapsamına giren 68 yaşındaki Sabah yazarı Engin Ardıç da, ‘sıkıntı’ duyduğu bazı konuları dile getirdiği bugünkü köşe yazısında halkı aşağılama yoluna gitti.

Sokağa çıkma yasağını eleştiren yandaş Sabah yazarı: Bize kaç bin ölü olarak geri dönecek?

“Profesörler sıkıntı verdi. Bir de yatak reklamı. ‘Evde yapacak iş bulamıyoruz’ deyip de iki satır kitap okumayı bir türlü akıllarına getiremeyen mal ergenler sıkıntı verdi. Bir türlü laf anlamayan, maske takmayan, çarşıda pazarda sürekli birbirine sürtünen varoşlar sıkıntı verdi. Ağzını kapatıp burnunu açan lumpenler sıkıntı verdi” diye yazan Ardıç, Koronavirüs salgını sürecinde sosyal medyaya yansıyan bazı olayları da hatırlattı.

Kılıçdaroğlu: Sarayın beslemeleri, beni iyi duyun!

Sokağa çıkma yasağı günlerinde işçilerin muaf tutulmasına değinmeyen Ardıç, devamında şunları yazdı:

“Metroda bir teyze… Teyzeye maske tak demişler, o da ‘maskeli balo maskesi’ takmış, yüzünün üst tarafı kapalı ama ağız burun açıkta… O maskeyi arasan antikacıda bulunmaz, teyze nereden çıkarmış, çeyiz sandığından mı? Oysa ne kadar eğlenceli başlamıştı… Maske niyetine suratına kadın donu geçirenler… Amcaya ‘ne dolanıyorsun parkta, evine git’ diyorlardı, amca da cevap veriyordu: Evde karı virüsten beter!”